Pakketselectie en partnerselectie

IT, een pasklare oplossing?

Er blijken vaak diverse geschikte standaardpakketten inzetbaar voor vernieuwing of uitbreiding van de automatisering. De beoogde software kan vaak bij verschillende fabrikanten, impolementatiepartners of dealers worden aangeschaft. Hoe voorkomt u dat u een verkeerde keuze maakt en u IT-investering teniet ziet gaan?

Een standaardpakket biedt ten opzichte van maatwerk diverse voordelen, zoals kortere implementatietijd en ontbreken van ‘kinderziektes’ het ontwikkeltraject. Een nadeel is dat vaak (zonder maatwerk) niet aan alle eisen en wensen van u als klant kan worden voldaan. Ook is het opstellen van volledig en voldoende gedetailleerd Programma van Eisen praktisch onmogelijk is. Mitopics hanteert een unieke en bewezen selectiemethode waarmee u binnen korte tijd een zorgvuldige en systeem- en partnerkeuze kunt maken waarmee u veel risico’s van uw IT-investeringen kunt wegnemen.

pakketselectie software mitopics

Bewezen selectiemethode

Al vanaf het ontstaan van Mitopics in 1991 voeren wij pakket- en partnerselecties uit. Onze aanpak richt zich primair op het bereiken van de bedrijfsdoelen die u als opdrachtgever wenst te behalen. Maar tegelijkertijd is al vanaf het begin van het selectieproces aandacht voor draagvlak en risicoreductie. Wij beschikken over een diverse pallet van selectiehulpmiddelen zoals leveranciersdatabases, functielijsten, referentiemodellen, referentie-checklists, steekproef-agenda’s, simulatie-scripts, offerteaanvragen, evenwichtige contracten en diverse benchmarks om kosten reëel in te kunnen schatten en twijfelachtige verkoopargumenten te kunnen herkennen.

Uitgebreide marktkennis

Daarnaast hebben we uit de adviespraktijk van afgelopen jaren een uitgebreide kennis over de aanwezige fabrikanten en implementatiepartners. Of dit nu generieke oplossingen zijn of sectorspecifieke. Denk hierbij aan ERP, CRM, HRM, maar ook Document / Electronic Content Management Systemen, Sync- en filesharing platformen, virtualistieplatformen, maar dus ook EPD’s voor zorginstellingen, Laboratorium Systemen, Learning Management Systemen voor onderwijsinstellingen etc.

Sectorbrede ervaring

Adviseurs van Mitopics focussen zich niet specifiek op één sector. Binnen Mitopics is een grote diversiteit aanwezig ten aanzien van ervaringen met het selecteren en implementeren van bedrijfsapplicaties. Denk hierbij aan:

  • (internationale) productiebedrijven in consumentenartikelen, staal, hout, bouwmateriaal en high-tech equipment, voedingsmiddelen, maar ook diverse sociale werkvoorzieningen met een zeer grote diversiteit in productie-werkzaamheden;
  • Handelsbedrijven vanaf Terminal Operators in de Rotterdamse haven, groothandels in autolakken, IT-apparatuur, isolatiemateriaal, staalproducten, maar ook voedingsmiddelen (‘traders’);
  • Zakelijke dienstverleners zoals accountancybedrijven, adviesbureaus, IT-leveanciers, onderzoeksinstituten, onderwijsinstellingen (ROC’s, Hoge Scholen, Universiteiten, Basisscholen);
  • Overheden vanaf Zelfstandige Bestuursorganen, gemeenten, provincies tot aan Ministeries.

Interesse

Neem vrijblijvend contact met ons op om over uw specifieke situatie te komen praten. Vaak kunnen we u dan al een eind op weg helpen met benchmarks inzake te verwachten kosten en veel relevante marktkennis.

Vraag een informatief gesprek aan