Mitopics begeleidt succesvolle Europese aanbesteding voor een innovatief ‘Image Management Systeem’

Op 9 oktober jl. hebben ‘Sectra ImaXperts’ en de ‘Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken’ het contract getekend voor het ‘IMS 2.0’ project, het nieuwe Image Management Systeem voor het landelijke borstkankeronderzoek. De voorbereiding en aanbesteding van dit innovatieve project is door Mitopics uitgevoerd, in nauwe samenwerking met materiedeskundigen van de bevolkingsonderzoekorganisatie en adviesbureau MedicalPHIT. Mitopics heeft inkoop- en aanbestedingsexpertise alsmede juridische en IT-marktkennis ingebracht en de aanbestedingsprocedure succesvol begeleid.

Met de Sectra-oplossing kunnen de 58 mobiele trailers, 11 permanente locaties en 29 beoordelingseenheden die door heel Nederland worden gebruikt, overal en op elk moment borstonderzoek uitvoeren en beoordelen. Het project omvat verdere optimalisatie van het borstkanker screeningsproces en het online brengen van de mobiele screeningseenheden.

De ‘Facilitaire Samenwerking Bevolkingsonderzoeken’ (FSB) opereert namens de 5 regionale screeningsorganisaties die verantwoordelijk zijn voor de landelijke borstkanker screening. Ongeveer 2.2 miljoen vrouwen tussen de 50 en 75 jaar komen in aanmerking voor het programma. Elk jaar wordt de helft van deze vrouwen uitgenodigd voor de screening, waaraan 80% deelneemt.

De grootte van het project en het dienstverleningsmodel van het contract is uniek in zijn soort, ook internationaal. De implementatie zal een migratie omvatten van meer dan 7 miljoen eerdere mammografieonderzoeken en een geleidelijke installatie van het systeem in alle mobiele trailers.

Wilt u meer weten over onze adviezen in de zorgsector of innovatieve aanbestedingen neemt u dan contact op met Joost Lucassen.

Redactie Nieuwsbrief

Contact: 

Nieuwsbriefredactie verzorgt maandelijkse kennis update nieuwsbrief over actuele IT- onderwerpen en ontwikkelingen. Wilt u zich ook abonneren op de nieuwsbrief, klik dan hier.

Vragen/opmerkingen over dit artikel? Reageer hieronder:

Gelieve alle velden in te vullen. Uw e-mail wordt niet gepubliceerd. ×