Kunst en wij

In onze kantoren zal de kunst u niet ontgaan. In onze ruimtes ziet u werken van o.a. Piet Warffemius, Francisco Javier Reina Salinas en Anton Vrede. We nemen u graag mee naar ons kunstarchief.

Kunst als boeiende inspiratiebron

Wij zien kunst als boeiende en inspirerende uitingen, waarmee we graag onze werkomgeving verrijken. Wij proberen op verantwoorde wijze te investeren in kunst, waarmee we ook de kunstenaars zelf ondersteunen. Onze kunstcollectie is opgebouwd uit werken van erkende hedendaagse kunstenaars die werken in de Randstad en is door regelmatige aan- en verkoop in ontwikkeling.
mitopics-kunst

Anton Vrede

In ons kantoor ziet u onder andere een kunstwand met werken van Anton Vrede, in 1953 geboren op Curaçao. Van 1973 tot 1977 genoot hij de opleiding van Beeldende Kunsten in Rotterdam (wij hebben een exemplaar van zijn afstudeerwerk hier hangen). Hij heeft een uitgesproken tekentalent, maar heeft bewezen veelzijdig te zijn door niet alleen tekeningen, aquarellen, zeefdrukken en olieverfschilderijen, maar ook keramiek en bronzen beelden te maken. Zijn stijl laat zich typeren als expressionistisch, figuratief en soms abstraherend. Dierfiguren spelen een hoofdrol in veel van zijn werk, waarbij de verschillende figuren hun eigen betekenis hebben en Anton in deze beeldspraak zijn ervaringen en gevoelens weergeeft. Zijn werk is opgenomen in vele (bedrijfs)collecties, hij exposeert regelmatig en zijn zeefdrukken zijn gewild in menig kunstuitleen. Er zijn diverse boeken over zijn werk verschenen, een inzage-exemplaar van zijn laatste boek vindt u bij ons op de balie. U kunt ook kijken op www.antonvrede.nl of op een van zijn actuele exposities.

Oranje ernstig positief | Anton Vrede, 2005

Eén van de schilderijen die u in ons kantoor aantreft, heet ‘Oranje ernstig positief’ uit 2004, door ons van de kunstenaar aangekocht in 2005. Het is een icoon van zijn recente stijl, waarbij hij duidelijk streeft naar een rustiger, minimalistischer beeld. De olifant en de haas zijn beelden van verhoudingen in het dagelijks leven. Misschien is Mitopics wel de olifant, die met ervaring en expertise de klant een blik in de toekomstmogelijkheden geeft, misschien is de olifant wel onze klant en mogen wij op de slurf nieuwe kansen voor hem ontdekken.
Kunst en wij