Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Mitopics hecht veel waarde aan ondernemen op een wijze die maatschappelijk verantwoord is.

Duurzame maatregelen

Onze medewerkers geven we de mogelijkheid om met het openbaar vervoer te reizen in plaats van met een auto. De inzet van e-mail, telefoon of andere media helpt ons om de CO2-uitstoot te beperken wanneer we samenwerken met collega’s en opdrachtgevers. Onze auto’s hebben waar mogelijk een groen energielabel. In ons kantoor maken we zoveel mogelijk gebruik van energiebesparende middelen, zoals TL-balken die zorgen voor natuurlijker licht en een lager stroomverbruik. We gaan bewust om met ons papierverbruik: we slaan zoveel mogelijk documenten slechts digitaal op en we schrijven pragmatische contracten.

Onze bijdrage aan de maatschappij

Daarnaast zijn we ons bewust van de wijze waarop we een positieve bijdrage kunnen leveren aan de maatschappij. In plaats van een zending kerst- en nieuwjaarskaarten te sturen, steunen we ieder jaar een goed doel. Zo hebben we via Viafrica al enkele jaren een project gefinancierd dat zorgt voor digitale leeromgevingen voor scholen in o.a. Sierra Leone.

Ook in onze bedrijfsuitjes verwerken we graag een activiteit die bijdraagt aan de maatschappij. Zo organiseerden we met onze medewerkers vorig jaar een sportmiddag voor kinderen in een psychiatrische instelling (tevens één van onze opdrachtgevers).