Nieuwsbrief

Inschrijven voor Business Software Award 2017

| 20-07-2017

De inschrijving voor de Business Software Award 2017 is weer geopend! Heb je als productie of handelsbedrijf een veelbelovend en/of onderscheidend project met business software (ERP, WMS, PDM, PCF, CRM) meld je dan voor 31 augustus 2017 aan.

Volledig bericht »

Mitopics hoofdsponsor van het Sweelinckorkest

| 14-06-2017

Met trots melden we dat we in het kader van ons 25-jarig bestaan het Sweelinckorkest dit jaar ondersteunen als hoofdsponsor. Er zijn bijzondere parallellen en banden met deze enthousiaste musici.

Volledig bericht »

Nieuwe eisen aan software op grond van de Algemene verordening gegevensbescherming

| 13-06-2017

Op 25 mei 2018 wordt de Wet Bescherming Persoonsgegevens vervangen door de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Deze verordening zal een aantal wijzigingen in het privacy-recht met zich mee brengen.

Volledig bericht »

Even voorstellen: Maarten van Stekelenburg

| 29-05-2017

Sinds 20 maart j.l. werk ik weer als juridisch consultant in het juridisch team van Mitopics. Weer, omdat ik ook in 2012 bij Mitopics heb gewerkt. Met nieuwe kennis en enthousiasme als voorheen zie ik er naar uit om organisaties juridisch te begeleiden en adviseren bij onder meer het inkopen van IT-oplossingen.

Volledig bericht »

Presentatie ‘Trends en Ontwikkelingen in ERP’ tijdens vakgebiedbijeenkomst Mikrocentrum

| 18-04-2017

Tijdens een vakgebiedbijeenkomst van het Mikrocentrum heeft collega Richard Heijne den Bak een presentatie gegeven over Trends en Ontwikkelingen in ERP, met de volgende onderwerpen:

  • Functionele ontwikkelingen als gevolg van ontwikkelingen in de maakindustrie;
  • Het doorbreken van SAAS en welke gevolgen dit heeft;
  • Bedrijven gaan anders om met IT door de opkomst van Agile softwareontwikkeling.

Volledig bericht »

Evenement: Security in de keten 17 mei

| 18-04-2017

Op woensdag 17 mei organiseert SIG IBIS (onderdeel van KNVI) in samenwerking met Mitopics het evenement “Security in de keten”.

Volledig bericht »

Even voorstellen: Marco Schoonderwaldt

| 18-04-2017

Sinds 1 april 2017 versterk ik het vernieuwingsteam van Mitopics. Vanuit mijn nieuwe functie wil ik bedrijven begeleiden bij het ontwikkelen en realiseren van hun ICT strategie. Bijvoorbeeld met hieruit voortkomende IT vernieuwingsprojecten als pakket- / partnerselectie en implementatiebegeleiding.

Volledig bericht »

Ongeteste back-ups, een schijnveiligheid…

| 18-04-2017

Niet alleen het maken, maar ook het testen van back-ups is noodzakelijk voordat men erop kan vertrouwen dat de data veilig zijn. Deze casus laat zien waarom.

Volledig bericht »

Gemeentelijke inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) – Deel 1: een inleiding

| 13-04-2017

Op 8 december 2016 heeft de Vereniging van Nederlandse gemeenten (VNG) de Gemeentelijke inkoopvoorwaarden bij IT (GIBIT) vastgesteld. Het is slechts een kwestie van tijd, voordat ook leveranciers te maken zullen krijgen met de GIBIT. Vooral nu de VNG al haar leden heeft aangeraden om de GIBIT-voorwaarden te gebruiken bij hun inkoop van producten en diensten op het gebied van ICT. In een serie blogs zullen wij de komende maanden ingaan op verschillende aspecten van de GIBIT-voorwaarden. In deze eerste bijdrage een inleiding op de GIBIT.

Volledig bericht »

Even voorstellen: Willemijn Waisvisz-van Lookeren Campagne

| 11-04-2017

Vanaf begin februari werk ik als juridisch adviseur in het Juridisch Team van Mitopics. Binnen mijn team en samen met het Vernieuwingsteam adviseer ik onze opdrachtgevers over de juridische aspecten van diverse ICT gerelateerde thema’s zoals het waarborgen van continuïteit, integriteit en het beperken van risico’s in het kader van bijvoorbeeld inkoop-, aanbestedingstrajecten en outsourcing. Daarnaast ben ik betrokken bij het opstellen, beoordelen en onderhandelen van IT-overeenkomsten. De komende tijd ligt mijn focus op het voorbereiden van organisaties op de Algemene verordening gegevensbescherming die per 25 mei 2018 van toepassing is.

Volledig bericht »

Inspirerende NEVI Contractmanagement Dag 2017 met workshop privacy

| 20-03-2017

De NEVI Contractmanagement Dag trok meer dan 350 bezoekers. Er waren veel inspirerende presentaties, wij belichtten de impact van privacy voor de contractmanager.

Volledig bericht »

Privacy werkend krijgen in contractrelaties: Contractmanagementdag 2017

| 17-03-2017

Op 16 maart vond in de Utrechtse Jaarbeurs de jaarlijkse NEVI-Contractmanagementdag plaats. Mitopics gaf op deze dag twee praktijkvoorbeelden over hoe privacy werkend te krijgen in contractrelaties.

Volledig bericht »