Nieuwsbrief

Mitopics wenst u prettige feestdagen en een goed en gezond 2017!

| 21-12-2016

Wij waarderen de prettige contacten, de samenwerking en het vertrouwen dat onze relaties weer in ons hebben gesteld in het afgelopen jaar bijzonder.

In plaats van kerstkaarten en relatiegeschenken, steunen we jaarlijks een goed doel, deze keer doen we een donatie aan drie goede doelen:

  • Stichting Mirembe (stichtingmirembe.nl), deze steunt medische en educatieve projecten in Oeganda.
  • Stichting Kinderen Kankervrij (kika.nl), KiKa heeft als doel om de genezingskans naar 95% te vergroten.
  • Stichting Kledingbank Altena (kledingbankaltena.nl), deze biedt kleding en kledingaccessoires aan mensen die dit (tijdelijk) niet zelf kunnen bekostigen.

Tot slot melden we u dat ons bedrijf van dinsdag 27 december tot en met vrijdag 30 december gesloten is, in bijzondere gevallen kunt u proberen onze medewerkers mobiel te bereiken.

We wensen u prettige feestdagen en een goed en gezond 2017!

Mitopics trainingen via Heliview

| 21-12-2016

In het nieuwe jaar verzorgen wij weer diverse trainingen over SLA’s voor niet juristen, Contractmanagement, IT-Outsourcing, Juridische aspecten van informatiebeveiliging, Opstellen en beoordelen van IT contracten, Contractonderhandeling en conflicthantering,. Interesse? Neem dan gerust even contact met ons op.

Volledig bericht »

Unieke gebeurtenis: Nobelprijs toegekend voor contracttheorie

| 21-12-2016

Afgelopen maand is de Nobelprijs voor Economische Wetenschappen toegekend aan Oliver Hart en Bengt Holmström “for their contributions to contract theory”. Een bijzondere en inspirerende keuze van het comité voor zeer uitgebreid en relevant onderzoek.

Volledig bericht »

Een dag uit het leven van een adviseur bij Mitopics

| 21-12-2016

Kwaliteit leveren is voor Mitopics heel vanzelfsprekend. Dat kan echter niet zonder de juiste mensen, een mix van multidisciplinair geschoolde professionals van verschillende achtergronden. We zijn veelzijdig; ons team is niet uitsluitend een club van experts in één of meer vakgebieden maar we spreken ook echt de taal van onze relaties. We weten hoe wij de vaak complexe materie over het voetlicht moeten brengen. Dat doen we tijdens de uitvoering van opdrachten, via trainingen bij organisaties, met door het geven van colleges en lezingen op universiteiten, tijdens vakdagen, en in publicaties. We houden van verandering en willen blijven groeien. Om een inkijk te geven in deze spannende wereld, vroegen we collega Paul van Deursen om gedurende één dag een dagboek bij te houden.

Volledig bericht »

Gegevensbescherming: nuttig en noodzakelijk!

| 21-12-2016

Enige tijd geleden schreef collega Walter van Holst al over de in aantocht zijnde Algemene Verordening Gegevensverwerking (AVG), die in werking treedt op 25 mei 2018 en dan in de plaats zal treden van de Wet bescherming persoonsgegevens (Wbp). Naast een uitbreiding van de categorie ‘bijzondere persoonsgegevens’, het in specifieke gevallen verplicht worden van een Functionaris Gegevensbescherming en het uitvoeren van Privacy Impact Assessments (PIA’s), komt er een eenvormige meldplicht bij datalekken in heel Europa, inclusief een nieuw uniform streng boeteregime. Ook wordt de verplichting tot het voeren van informatiebeveiligingsbeleid (in de AVG aangeduid als gegevensbeschermingsbeleid) voor sommige verwerkingsactiviteiten nu nog steviger wettelijk verankerd. Kortom, gegevensbescherming was al belangrijk, maar wordt in de komende tijd nog belangrijker!

Volledig bericht »

Mitopics Meets Talents Event: 18-1-2017

| 15-12-2016
  • Proeven aan topconsultancy?
  • Interesse in business, IT en recht?
  • Durf je een echte casus aan?
  • Nieuwsgierig naar de stijl van onze adviseurs?

Dan hebben wij wat voor je…

Wij bieden young talents op WO-niveau een middag met veel inhoud en interactie waarop meerdere van onze adviseurs je meenemen in uitdagende cases!

18 januari 2017 Mitopics Meets Talents Event 13.00 uur op ons kantoor in Gouda. Natuurlijk met borrel.

Aanmelden via secretariaat@mitopics.nl
vóór 9 januari 2017. Wees snel: er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar

Mitopics voorzitter van jury op Business Software Award

| 21-11-2016

Dit jaar is er tijdens het Business Software Event een primeur. Op 29 november 2016 wordt in Congrescentrum 1931 te ’s-Hertogenbosch voor de eerste keer de Business Software Award uitgereikt. Richard Heijne den Bak is namens Mitopics voorzitter van de jurycommissie. Deze prijs wordt toegekend aan een bedrijf in de industrie, dat bijzondere resultaten heeft bereikt met een softwareproject.

Bedrijven hebben tot 24 oktober de kans gehad om zich aan te melden voor de Business Software Award. Alle inzendingen zijn beoordeeld door een deskundige vakjury en hieruit zijn 3 genomineerde gekozen.

De genomineerde zijn:

  • Bosch Sprang BV
  • Euramax BV
  • Nijhuis Water Technology BV

Voor meer informatie over de inzendingen klik hier.

Op dinsdag 29 november 2016 zullen deze 3 genomineerden hun project presenteren tijdens het congres op het Business Software Event. Op basis van het oordeel van de jury en van het publiek zal de winnaar later die dag bekend gemaakt worden.

Meer informatie vind u op de website van Business Software Event.nl/award. Wilt u hierbij zijn? Dan kunt u zich hier aanmelden, toegang is gratis.

Business software event én de Business software award 2016

| 29-09-2016

Op 29 en 30 november staan wij op hét Business Software Event 2016 in ’s-Hertogenbosch. Dit is het trefpunt voor industrie- en handelsbedrijven om zich uitgebreid te laten informeren over het automatiseren van uw bedrijfsprocessen. Het thema van deze beurs is dit jaar: Hoe maak je Smart Industry concreet? Wij ontmoeten u daar graag en nodigen u graag uit voor een bezoek aan onze stand. Tevens is Mitopics wederom vertegenwoordigd in de programmacommissie en zijn wij voorzitter van de jury voor de business software award 2016.

Volledig bericht »

Mitopics traint!

| 22-08-2016

Via Heliview biedt Mitopics diverse trainingen aan over bijvoorbeeld het aanbesteden van ICT, SLA’s voor niet-juristen, Contractmanagement, Contractonderhandeling en conflicthantering.

Volledig bericht »

Klantcase: ArcelorMittal Projects succesvol begeleid in vernieuwing IT-omgeving

| 19-07-2016

Onlangs heeft Mitopics ArcelorMittal Projects (AMP), projectorganisatie van ’s werelds grootste staalproducent ArcelorMittal – tevens de grootste damwandfabriek ter wereld, met veel plezier mogen begeleiden naar een volgende stap in de professionalisering van haar IT-omgeving. Door een zorgvuldige selectie van softwarepakket en implementatiepartner, en door het in een goede sfeer maken van duidelijke contractuele afspraken, is de basis gelegd voor succesvolle vernieuwing van onder meer het Enterprise Resource Planning (ERP) systeem.

Volledig bericht »

Mitopics trainingen via Heliview

| 07-06-2016

Binnenkort verzorgen wij diverse trainingen over Opstellen en beoordelen van IT contracten, Contractonderhandeling en conflicthantering, SLA’s voor niet juristen. Interesse? Neem dan gerust even contact met ons op.

Volledig bericht »

Even voorstellen: Paul van Deursen

| 07-06-2016

Per 9 mei 2016 ben ik bij Mitopics werkzaam in het vernieuwingsteam als  IT-consultant.

Na mijn Master of Business Administration was ik vastberaden het consultancy vak in te gaan. Ik heb mijn eerste ervaring op dit gebied opgedaan bij een firma die zich bezighield met e-Procurement. Vanuit hier groeide mijn interesse in IT en ben ik gaan solliciteren naar een rol in de IT-consultancy. Bij Mitopics vond ik de omgeving die ik zocht; werken bij Mitopics betekent voor mij werken bij een organisatie die staat voor kwaliteit. Deze kwaliteit is niet alleen zichtbaar in de adviezen maar komt ook naar voren in de selectieprocedure en het inwerkprogramma.

Ik zie er een uitdaging in de beste oplossingen te vinden voor een klant door het vraagstuk van meerdere kanten te bekijken en grondig het aanbod van leveranciers te vergelijken. Daarbij geeft het contact met de verschillende belanghebbenden me energie en geniet ik van de afwisseling die geboden wordt door de diversiteit aan klanten en opdrachten.

Privé vind ik het leuk om te sleutelen aan fietsen, auto’s en elektrische apparaten, vooral als het geen alledaagse problemen zijn. Het geeft me veel voldoening om uiteindelijk de oorzaak van een probleem te vinden en iets te kunnen repareren i.p.v. het af te danken. Verder ben ik altijd in voor een avondje met vrienden en goede gesprekken.

De komende tijd verwacht ik mijn consultancy ervaring verder te verbreden en bij te dragen aan de groei van Mitopics.