Nazomerse leestip over de AVG/GDPR

Over de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG, ook wel GDPR genoemd) zijn de afgelopen dagen in o.a. het Financieel Dagblad wat paniekverhalen gepubliceerd. Voor wie het geen bezwaar vind om wat Engelstalige publicaties door te nemen: de Britse privacytoezichthouder ICO publiceert een aantal zeer toegankelijke blogs waarin allerlei fabeltjes over de AVG ontzenuwd worden. Deze zijn hier te vinden.

En voor wie zich afvraagt hoe relevant de ICO is, als buitenlandse toezichthouder: juist onder de AVG gaan alle Europese toezichthouders met een vrijwel geheel uniforme set regels aan de slag en veel hechter samenwerken. Juist om de rechtszekerheid te waarborgen. Waarbij nog opgemerkt moet worden dat het Verenigd Koninkrijk de AVG ook post-Brexit zal invoeren en handhaven.

Walter van Holst

Contact: 

Gespecialiseerd in het gebied waar IT, management en recht elkaar ontmoeten en paart dit aan een eerdere carrière als IT-specialist. Walter begeleidt als juridisch consultant van Mitopics cliënten bij IT-contractonderhandelingen, contractmanagement en andere IT-juridische vraagstukken. Mede door zijn praktijkervaring als IT-specialist is hij in staat om de juridisch vaak ingewikkelde materie terug te dringen tot begrijpelijke en in de praktijk direct bruikbare proporties.
Neem contact op met Walter.

Vragen/opmerkingen over dit artikel? Reageer hieronder:

Gelieve alle velden in te vullen. Uw e-mail wordt niet gepubliceerd. ×