Waar gaat VMware naartoe?

Dat VMware op overnamepad is, is niet nieuw. Maar na enkele overnames die dicht bij de core business van hardwarevirtualisatie zitten wordt langzaam maar zeker meer duidelijk.

De eerste overnames waren gericht op complementerende producten die men onder eigen label ging verkopen zoals de overnames van Dunes Technologies (2007) en B-hive (2008), producten die onder VMware labels (respectievelijk vCenter Orchestrator en vCenter AppSpeed) zijn doorgegaan.

Vorig jaar werd een eerste stap gezet richting applicaties door de overname van SpringSource, een Java framework (ontwikkelomgeving).

En nu volgt in 2010 de eerste stap volledig richting generieke applicatiesoftware met de zeer mooie e-mail (en meer) oplossing van Zimbra. De vraag is of dit een buitenkansje was nu Zimbra onder de Yahoo-vlag mogelijk botste met de steeds verdergaande samenwerking tussen Microsoft en Yahoo, of dat men bewust aan het zoeken is naar een brede verzameling van generieke applicaties. In dat laatste geval komt er mogelijk vanuit een zeer interessante hoek een nieuwe grote toetreder op het webapplicatie-strijdtoneel waar momenteel met name de giganten Google en Microsoft actief op zijn.

Ik ben erg benieuwd welke overnames gaan volgen? Ideeën?

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.