Cloud Computing in problemen door de bestaande privacywetgeving?

Op de halfjaarlijkse ledenvergadering van Nederlandse Vereniging voor Informatietechnologie en Recht (NVvIR) op 17 juni werd het thema Cloud Computing besproken. Een aantal sprekers boog zich over de verschillende technische, ethische en juridische aspecten van dit onderwerp. In zijn laatste weblog-artikel behandelt Mitopics-consultant Tom Jozak een aantal van deze aspecten en de daarbij behorende risico’s.

Tom benoemt onder andere ook een aantal probleemgebieden die om de hoek komen kijken bij het overgaan tot Cloud Computing en de (juridische) risico’s die daarmee gepaard gaan. Tevens wordt een antwoord gegeven op de vraag of het business model van Cloud Computing in problemen is gekomen door de bestaande privacywetgeving. De sprekers waren deze keer prof. Luis Ferreira Pires (Universiteit Twente), dhr. mr. Jeroen Terstegge (Priva Sense) en mr. Jeroen Schouten (Google).

U kunt hier doorklikken naar het weblog-artikel van Tom Jozak. Heeft u vragen rondom Cloud Computing en de juridische aspecten daarvan, dan kunt u contact met ons opnemen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.