Inkopen van ICT-diensten door een organisatie met beperkte ICT-kennis

In juni verscheen in Tiem ons artikel ‘Werkplekbeheer aanbesteden in een organisatie met beperkte ICT-kennis’. De belangrijkste succesfactor in de daarin beschreven case is het specificeren en inkopen van de dienstverlening op een abstractieniveau dat past bij de (toekomstige) regieorganisatie.

In het artikel staat de vraag centraal: hoe koop je diensten in waar je als opdrachtgever nauwelijks verstand van hebt? En: hoe zorg je er als opdrachtgever voor dat de leverancier de ruimte krijgt om zijn diensten zelf op innovatieve wijze te leveren? Aan de hand van een praktijkcase wordt beschreven hoe op welk niveau een dergelijk outsourcingsproject effectief aangepakt kan worden. In het artikel wordt ingegaan op de relevante, bijzondere punten van deze case.

Het volledige artikel, van de hand van T. Bosselaers, J. de Graaff en K. Plugge, kunt u hier downloaden.

Wilt u meer weten over outsourcing en gerelateerde onderwerpen, neem dan contact op met ons

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.