Mitopics actief op KOG 2010: ‘implementeren standaardpakket’ en ‘ERP uit de muur’

Op 10 juni vond KOG 2010 plaats, de jaarlijkse beurs rondom klantordergestuurde productie. Thema deze dag was: ‘Sterker met ERP’. Mitopics was als lid van de programmacommissie nauw betrokken bij de opzet van dit evenement en verzorgde het dagvoorzitterschap en twee inhoudelijke lezingen: ‘Hoe implementeer ik succesvol een standaardpakket?’ en ‘(ERP-)software uit de muur’.

Op de beurs werden zowel beginnende als ervaren ERP-gebruikers bijgepraat over de ontwikkelingen en de (on)mogelijkheden van ERP-software specifiek voor de maakindustrie. In deze editie was speciale aandacht voor de koppeling ERP en CRM, PDM, CAD, PCF of MIS. In de lezing van Mitopics, met als titel ‘Hoe implementeer ik succesvol een standaardpakket?’, deelden Onno Wasser en Rik van Wijk met het publiek de ervaringen die Mitopics in de afgelopen jaren heeft opgedaan bij het begeleiden van ERP-implementatietrajecten De resultaatgerichte standaard implementatiemethodiek die Mitopics hanteert is nader toegelicht. Hierbij ligt de focus op scheiden van verantwoordelijkheden tussen gebruikersorganisatie en ERP-leverancier in combinatie met sturing op kwaliteit van de oplossing en budgetbewaking. De methodiek werd toegelicht aan de hand van vier praktijkcasussen (implementatietrajecten van Exact, SAP All-in-One, Dynamics AX en SAP R/3) die conform de Mitopics implementatiemethodiek zijn geïmplementeerd. Onder andere werden de trajecten vergeleken op kenmerken als doorlooptijd, kwaliteit (standaard versus maatwerk), projectorganisatie en budget.

De lezing verzorgd door Wilrik Olijve met als titel ‘(ERP) software uit de muur’ ging in op het concept SaaS (Software-as-a-Service). Op eenvoudige wijze werd het concept SaaS uitgelegd en werd er – o.a. met praktijkvoorbeelden – ingegaan op de voordelen, nadelen en aandachtspunten daarvan. Aan het eind van de lezing werd op basis van een aantal criteria antwoord gegeven op de vraag voor welke bedrijfssituaties het concept SaaS in principe geschikt lijkt  en voor welke een ander concept geschikt zou zijn (bijvoorbeeld inhouse, hosting of ASP).

Mocht u interesse hebben in het digitaal ontvangen van bovenstaande presentaties of meer informatie over deze onderwerpen willen, dan kunt u contact met ons opnemen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.