Klant van Mitopics aan het woord: CIO Sanoma over innovatie in TIEM

TIEM, tijdschrift voor informatie en management, heeft een vaste rubriek waarin zij CIO’s interviewt. Gezien de nauwe contacten tussen de TIEM redactieraad en Mitopics en gegeven het feit dat Mitopics veel CIO’s tot haar klanten mag rekenen, kwam eerder dit jaar een uitgebreid interview tot stand met Bernard de Groot, CIO van Sanoma Learning & Literature, een klant van Mitopics.

In het interview gaat Bernard in op de rol van innovatie binnen Sanoma L & L en de wijze waarop hij dit vorm geeft binnen het concern. Centraal staat dat de inzet van nieuwe technologie een tweeledig doel heeft: het creëren van nieuwe marktkansen en bewerkstelligen van synergie tussen de verschillende bedrijfsonderdelen. Een voorbeeld van een dergelijke innovatie is de realisatie van het zogenaamde Sharing platform. Mitopics heeft in nauwe samenwerking met de CIO en het internationale implementatieteam (met vertegenwoordigers van de business units uit België, Polen, Hongarije, Finland en Nederland) voor Sanoma Learning & Literature de internationale implementatie en uitrol begeleid van het Sharing Platform.

Belangrijke aandachtsgebieden hierbij waren het inrichten en coördineren van de werkgroepen en het ondersteunen van specifieke projectactiviteiten (zoals acceptatietesten, werkinstructies en documentatie). Tevens viel hieronder het aansturen van leverancier eZ Systems die opereerde vanuit de vestiging in Dortmund. Belangrijkste onderdelen in deze digitale omgeving zijn het centrale Digital Asset Management Systeem en de ‘collaboration’ omgeving Teamroom. eZ wereldwijd is één van de meest gebruikte Open Source CMS-omgevingen. Het Digital Asset Management Systeem is tijdens de eZ Systems jaarconferentie genomineerd voor ‘Project van het jaar’.

Wilt u meer informatie over deze case of wat Mitopics u te bieden heeft op het gebied van innovatie of begeleiding bij inkoop van IT, neemt u dan contact met ons op.

Terug naar projecten

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.