Seminar ‘aanbesteden van IT’ op herhaling

Afgelopen mei heeft een interactief middagseminar plaatsgevonden over Europees aanbesteden van IT. Na een praktijkverhaal van Sander Lapré (hoofd inkoop Kamers van Koophandel Nederland) en een inleiding van Carolien Jobse (aanbestedingsjurist) hebben de aanwezigen stilgestaan bij praktijkvragen en oplossingen bij het aanbesteden van IT. Het kosteloze seminar zal dit najaar worden herhaald.

Om een beeld te schetsen van het seminar in mei, geven we enkele behandelde vragen en een korte samenvatting van de conclusies weer:
• Bij aanbesteden moet je vooraf goed specificeren, bij IT-aanbestedingen is dit niet altijd mogelijk. En dan? Onzekerheid kan worden weggenomen door in het begin van het traject (eventueel voor gunning) een proof of concept (‘proeftuin’) op te nemen in de procedure. Anderzijds kan resterende onzekerheid ook expliciet worden benoemd, dit vraagt om specifieke maatregelen tijdens de implementatie en ook bij het opstellen van het contract. Daarnaast kan veel onzekerheid worden wegggenomen door leveranciers, bijvoorbeeld door een marktconsultatie voorafgaand aan de aanbesteding, of in de pre-bid-fase wanneer leveranciers vragen gaan stellen
• Hoe stel je goede gunningcriteria op en hoe vraag je alle facetten van een IT-project goed uit? De volgende hoofdgunningcriteria blijken een goed houvast te bieden om een project volledig uit te vragen:

• Functioneel inhoudelijk
• Technische eisen aan het pakket
• Welke randvoorwaarden worden er vanuit de infrastructuur gesteld?
• Juridisch: welke voorwaarden zijn van toepassing?
• Economisch (prijs): welke eisen gelden er t.a.v. prijzen en tarieven?
• Kwaliteit van de onderhoudsdiensten
• Kwaliteit implementatiediensten: borging kwaliteit, plan van aanpak en wie gaan het project doen (cv’s)

Het tweede seminar vindt 14 oktober vanaf 14:00 uur plaats in Business Centre Nederland te Utrecht, Daltonlaan 100. Ook hier zullen interactie en praktijkvragen weer centraal staan.

Voor meer informatie over dit seminar of over IT-aanbestedingen kunt u contact opnemen met Richard Heijne den Bak.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.