ERP uit de muur; is dat een goed idee?

Uit het onlangs verschenen artikel van Liam van Koert, met bovenstaande titel, blijkt dat de logistieke wereld nog niet geheel klaar is voor het werken met een online versie van ERP. En dit terwijl Gartner voorspelt dat in 2011 vijfentwintig procent  van alle software middels deze vorm geleverd gaat worden.

In zijn artikel interviewt de auteur onder andere Wilrik Olijve van Mitopics naar aanleiding van zijn verzorgde lezing op de KOG vakbeurs 2010. Tijdens deze lezing bleek dat de meeste deelnemers nog niet of nauwelijks bekend waren met de toepassingsmogelijkheden van Software as a Service (SaaS). Naast de vele genoemde voordelen (geen grote investeringen, proefversie, minimale eisen infrastructuur, schaalbaarheid, etc.) lijken voornamelijk de koppelingen met interne systemen binnen klantordergestuurde organisaties voor problemen te gaan zorgen. Integratie met interne systemen zoals PLM, PDM en CAD met de vaak gestandaardiseerde SaaS-oplossing is moeilijk te maken.  Daarnaast kan een ongevraagde update van de SaaS-aanbieder grote gevolgen hebben voor de lokaal draaiende onderdelen. Mochten deze systemen uiteindelijk ook als SaaS-versie aangeboden worden, dan blijft nog steeds de vraag of er voldoende samenwerking met ERP-leveranciers tot stand kan komen om de systemen eventueel in de cloud volwaardig te integreren.

Een digitale versie van het gehele artikel van Liam van Koert verschijnt binnenkort op de website www.machinebouw.net . De inleiding van het artikel kunt u hier <link naar inleiding publicaties>  lezen. De presentatie van Wilrik Olijve op de KOG vakbeurs 2010 waarop het artikel o.a. gebaseerd is kunt u  hier downloaden. Mocht u naar aanleiding van het artikel of het SaaS concept in zijn algemeenheid nog vragen en/of opmerkingen hebben dan kunt u altijd contact met ons opnemen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.