Vernieuwing IT-infrastructuur binnen de sociale werkvoorziening

Recent heeft Mitopics twee sociale werkvoorzieningsbedrijven begeleid bij het selecteren en aanschaffen van hardware, software en diensten om een nieuwe centrale IT-infrastructuur op te bouwen waarmee beide organisaties weer enkele jaren vooruit kunnen.

De sociale werkvoorzieningsbedrijven hebben Mitopics gevraagd om hen te begeleiden met de volgende doelstellingen:

  • zorgen voor een passend ambitieniveau: niet te veel toeters en bellen, maar wel modern en kostenefficiënt (helemaal gezien de recent aangekondigde bezuinigingsmaatregelen is dit geen onbelangrijk punt)
  • het vinden van een geschikte IT-partner: met welke partij kan je het beste communiceren zonder dat je zelf IT-expert moet zijn; wie beschikt aantoonbaar over de juiste expertise en wie hanteert reële prijzen?
  • zorgen dat met het IT-materiaal voldoende IT-kwaliteit geleverd wordt: bewaken dat de bedrijfsapplicaties met voldoende performance (gaan) functioneren, een goede beschikbaarheid hebben en zorgen dat er voldoende rekening gehouden wordt met toekomstige aanpassingen of uitbreidingen
  • zorgen dat er een goede implementatieaanpak wordt gehanteerd: de migratie dient zo vlekkeloos mogelijk te verlopen want discontinuïteit leidt tot veel problemen

Het traject is gestart met het bijwerken van de aanwezige inventarisatielijsten van alle apparatuur en software. Deze lijsten zijn bij IT-infrastructuurprojecten zeer belangrijk om volledig te kunnen zijn over hetgeen je gaat vervangen en wat niet. Daarnaast bevatten deze lijsten een schat aan informatie over mogelijke compatibiliteitsissues die kunnen optreden, bijvoorbeeld inzake welke applicaties wel en niet al op 64bit functioneren.

Na de inventarisatie zijn de zogenaamde ’top-eisen’ opgesteld waaraan de nieuwe infrastructuur moet voldoen qua beschikbaarheid, performance, beveiliging, schaalbaarheid etc. Ook is een eerste schets gemaakt van de gewenste infrastructuur. Met deze gegevens bij de hand zijn diverse gesprekken gevoerd met mogelijke kandidaat-leveranciers om zo het ambitieniveau aan te scherpen, maar ook om te leren van de leveranciers welke informatie zij nodig hebben om in één keer een offerte te kunnen maken voor de realisatie van de nieuwe infrastructuur.

Vervolgens is een uitgebreide offerteaanvraag opgesteld die is aangevuld met alle noodzakelijke eisen en wensen vanuit de organisaties zodanig dat een leverancier in één keer een goede offerte kan uitbrengen voor het hele IT-project.  De beoordeling van de ontvangen offertes heeft zich met name gefocust op de kwaliteit van het voorgestelde IT-ontwerp t.a.v. de gestelde top-eisen, de kwaliteit van de invulling hiervan met technische componenten (servers, storage / SAN, virtualisatieprogrammatuur, back-up programmatuur etc), de kwaliteit van het plan van aanpak en uiteraard de prijs.

Uiteindelijk hebben beide organisaties gekozen voor een combinatie van een gespecialiseerde IT-project / IT- beheerpartij met op de achtergrond een aparte hardwareleverancier. De uitrol is inmiddels in volle gang!

Wilt u meer informatie over hoe u de vernieuwing van uw centrale IT-infrastructuur kunt aanpakken, neemt u dan contact met ons op.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.