Alles weten over de cloud? Kom naar workshop “Van de regen in de drup” op Cloud Forum 2010

Op 30 november aanstaande vindt het Cloud Forum 2010 plaats in Media Plaza, Utrecht. Cloud Forum is hét cloud computing event van Nederland. Het congres biedt u de mogelijkheid alle informatie te verzamelen die u nodig heeft. 30 tot 40 IT-leveranciers delen hun expertise met u.
Middels lezingen, best practices en demo’s verzamelt u de nodige informatie en u wisselt ervaringen uit met andere deelnemers.

Mitopics geeft de interactieve workshop “Juridische aspecten van de Cloud: van de regen in de drup” over de juridische aspecten van de cloud, met als belangrijkste onderwerpen:

  • Veiligheid, compliance en IE: ontbreken van fysieke en juridische controle
  • Verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid
  • Flexibiliteitsvraagstukken en lock-in effect
  • Standaardisatieproblematiek (exit/transitie problemen)
  • Oplossing?

Alan Steele  Nicholson en Rob van den Hoven van Genderen zullen de workshop verzorgen.

Meer informatie over Alan Steele Nicholson
Senior Juridisch Consultant, Mitopics

Alan Steele Nicholson is sinds 2005 senior juridisch consultant bij Mitopics, een onafhankelijk IT-adviesbureau. Hij is gespecialiseerd in (nationale of internationale) outsourcingstrajecten. In samenwerking met technisch- en bedrijfskundigen bij Mitopics houdt hij zich voornamelijk bezig met het opzetten van dergelijke projecten, het schrijven, onderhandelen, analyseren en management van zulke contracten en het oplossen van geschillen die uit dergelijke projecten voort kunnen vloeien. Hij is ook gespecialiseerd in andere grootschalige IT-projecten zoals cloud- en grid-computing en utility computing, onderwerpen waarover hij regelmatig schrijft en spreekt. Hij is ook een ervaren arbiter en geregistreerde mediator. Voordat hij bij Mitopics werkte, was hij werkzaam bij Simmons & Simmons (de Rotterdamse en Brusselse vestigingen), waar hij de leiding had over de IT- en telecomsectie in Rotterdam.

Meer informatie over Rob van den Hoven van Genderen

Senior Juridisch Consultant, Mitopics | Universitair Docent, Computer Law Institute, Rechten Faculteit, VU |  Legal Advisor, UN, Raad van Europa, NAVO Scientific Committee

Rob van den Hoven van Genderen is als jurist reeds vele jaren actief op het gebied van IT en recht. Hij heeft zich gespecialiseerd in privacy, veiligheid, telecom en internetrecht en is als zodanig adviseur bij Mitopics en bij verschillende internationale organisaties.  Verder is hij verbonden aan het Computer Law instituut van de Vrije Universiteit en tevens verbonden aan advocatenkantoor Switchlegal in Amsterdam. In het verleden heeft hij verschillende directiefuncties vervuld bij telecommunicatie organisaties in binnen en buitenland.

Volg het Cloud Forum ook via Twitter: #cloudforum

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.