Meer grip krijgen in de cloud? Seminar “SLA’s in de cloud” 15 december

Cloud computing is voor veel organisaties een interessante mogelijkheid om IT-kosten te besparen. Nog meer dan bij traditionele uitbesteding van IT verdwijnt de tastbaarheid van de dienstverlening omdat (zelfs) de infrastructuur op zijn minst deels een virtueel karakter heeft. Het houden van grip op de dienstverlening wordt dan een nog grotere uitdaging dan het al is. SLA’s vormen een belangrijk instrument in het arsenaal van maatregelen die genomen kunnen worden om deze grip te behouden.

In het seminar “SLA in de Cloud” dat we op woensdag 15 december a.s. in samenwerking met Heliview organiseren wordt enige kennis van cloud computing en ervaring met SLA’s verondersteld.

In het ochtendprogramma staan de bestaande theorie en best practices op het gebied van het opstellen van SLA’s centraal. Deelnemers kunnen specifieke onderwerpen of vragen over SLA’s inbrengen en gaan hier interactief mee aan de gang.
Met de kennis uit het ochtendprogramma als basis wordt ’s middags in gegaan op een aantal specifieke onderwerpen die bijzonder zijn voor cloud computing SLA’s, zoals:

  • Privacy
  • Informatiebeveiliging
  • Principle based compliance regimes in het algemeen
  • Exit regelingen

Tevens wordt stilgestaan bij de internationale aspecten van de relatie afnemer-leverancier van cloud computing.

Schrijf u in op deze pagina.

Voor meer informatie over de inhoud van deze dag kunt u contact opnemen met Walter van Holst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.