Steun aan Viafrica + broeder Gerard

Zoals inmiddels traditie is geworden, gaven wij aan het einde van het jaar een gift aan een goed doel. Dit keer kozen wij voor twee goede doelen en beide werden al eerder gesteund door Mitopics: Broeder Gerard (Haïti) en stichting Viafrica.

Voor de derde maal steunen wij Viafrica met onze eindejaarsgift. Viafrica richt zich op de toepassing van ICT in het Afrikaanse onderwijs en onderscheidt zich daarin door aandacht te geven aan de praktische toepasbaarheid van ICT binnen de lokale context en het beheer op langere termijn. Net als voorheen steunen wij specifiek het project CLASSworks in Sierra Leone.

Onze gift aan Viafrica wordt verdubbeld door de NCDO (Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling). NCDO betrekt mensen in Nederland bij internationale samenwerking en ondersteunt hen met informatie en adviezen. Daarnaast ondersteunt zij organisaties zoals Viafrica met een financiële bijdrage. Voor 2010 – 2011 worden alle donaties die Viafrica binnenkrijgt voor het CLASSworks programma in Sierra Leone nog eens door de NCDO verdubbeld.

Ons andere goede doel is Broeder Gerard. Hij woont en werkt al jaren in Haïti, waar in januari 2010 een enorme aardbeving plaatsvond. Eerder schonken wij al een gift aan broeder Gerard, om zo een bijdrage te kunnen leveren aan de verdere wederopbouw. Graag ondersteunen wij nogmaals dit goede doel.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.