Gezamenlijke aanbesteding GGZ EPD geslaagd!

Na een traject van ruim anderhalf jaar is op 2 februari door de vereniging GGZ EPD het besluit genomen om aan 4 partijen te gunnen, namelijk: Chipsoft, Impulse, Mckesson en PinkRoccade. Mitopics heeft de vereniging tijdens dit traject mogen begeleiden.

Eind 2009 werd een gezamenlijke aanbesteding gestart met als doel om de EPD-markt aan te zetten tot innovatie en verdere ontwikkeling van haar pakketten om zodoende een nieuwe generatie EPD’s te krijgen. Om deze innovatie richting te geven werd door GGZ Nederland het REPD (Referentiemodel Elektronisch PatientenDossier) ontwikkeld.

Mitopics heeft de vereniging ondersteund bij het uitvoeren van de aanbesteding, onder andere met op maat gemaakte toetsen en beoordelingsmethodieken. Zo is de vereniging erin geslaagd om innovatie af te dwingen in de EPD sector die zich op ggz-instellingen richt.

Begin januari werd tijdens de toetsen duidelijk dat het gewenste effect was bereikt: alle inschrijvers hadden zeer veel nieuwe functionaliteit ontwikkeld. Dit gaf de vereniging dan ook voldoende vertrouwen in de leveranciers om begin februari tot gunning te komen.

Voor meer informatie kunt u contact met ons opnemen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.