Witte vlekken op de IT-kaart van verenigingen

In dit artikel beschrijven Onno Wasser en Marc van Dijk welke witte vlekken bestaan in de informatievoorziening bij branche- en beroepsorganisaties. Het zijn de resultaten van een grootschalig onderzoek dat in het najaar van 2010 uitgevoerd is in samenwerking met het platform Verenigingsmanagement.

Download het artikel hier.

Het rapport kunt u hier downloaden.

Auteurs: Onno Wasser & Marc van Dijk | Bron: VM www.vmonline.nl

2 reacties

  1. mitopics - onafhankelijk IT-advies | Uitnodiging: middagseminar ICT bij beroeps- en brancheorganisaties | 16 februari 2011 op zegt:

    […] Uitnodiging: middagseminar ICT bij beroeps- en brancheorganisaties | 16 februari 2011 Auteur: Janneke de Graaff   Gepubliceerd op: 13 Jan 2011 Geplaatst in: Weblog Op woensdag 16 februari a.s. organiseren we een middagseminar speciaal voor medewerkers van beroeps- en brancheorganisaties. Tijdens dit seminar gaan we op interactieve wijze in op de resultaten van het onderzoek dat Mitopics in samenwerking met vakblad Verenigingsmanagement (VM) heeft uitgevoerd. Zie hiervoor ook ons artikel in de decembereditie van VM. […]

  2. mitopics - onafhankelijk IT-advies | Middagseminar Automatisering brancheorganisaties en (beroeps)verenigingen op zegt:

    […] Het verwachtingspatroon van leden rondom informatievoorziening en de wijze waarop informatie ter beschikking wordt gesteld is steeds groter geworden, mede ook door de opkomst van web 2.0. Daarnaast blijft er een interne behoefte aan goede bedrijfsvoering waarbij adequate informatievoorziening rondom leden, financiën, bijeenkomsten, documenten, personeel en projecten essentieel is. Voor Mitopics reden om op basis van onze praktijkervaring bij veel organisaties een brancheonderzoek te starten naar de gesteldheid van de automatisering bij brancheorganisaties en (beroeps)verenigingen.  Een artikel over het onderzoek is reeds verschenen in de decembereditie van VM. U kunt het via onze website downloaden. […]

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.