Workshop SLA in de Cloud | 6 april 2011

Op 6 april aanstaande organiseert Heliview samen met Mitopics de workshop SLA in de Cloud. Tijdens de uiterst succesvolle “uitverkochte” eerste editie van Cloud Forum in november 2010 (400 bezoekers) was er veel belangstelling voor het regelen van afspraken met de leverancier, aanbieders van clouddiensten, onder andere tijdens de Mitopics workshop ‘Van de regen in de drup’.

Tevens geeft Mitopics sinds jaar en dag vanuit haar IT-inkoop- en IT-juridische expertise invulling aan een aantal Heliview-trainingen zoals SLA’s voor niet juristen, Contractmanagement en Opstellen en beoordelen van IT-contracten.

Veel belangstelling voor klant/leverancier afspraken in de ‘Cloud’

Vanuit die achtergrond hebben Heliview en Mitopics een specifieke training ontwikkeld voor het afsluiten van Service Level Agreements bij diensten uit de Cloud: SLA in de Cloud.

Cloud computing is een ware hype en geen een IT -professional kan hier nog omheen. Cloud Computing staat voor een radicaal nieuwe vorm van het leveren van IT-resources en  -services. Flexibel, elastisch en op afroep beschikbaar. Cloud computing is voor veel organisaties een interessante mogelijkheid om IT-kosten te besparen. Nog meer dan bij traditionele uitbesteding van IT verdwijnt de tastbaarheid van de dienstverlening omdat (zelfs) de infrastructuur op zijn minst deels een virtueel karakter heeft. Het houden van grip op de dienstverlening wordt dan een nog grotere uitdaging dan het al is. SLA’s vormen een belangrijk instrument in het arsenaal van maatregelen die genomen kunnen worden om deze grip te behouden.

Over het programma

In het ochtendprogramma staan de bestaande theorie en best practices op het gebied van het opstellen van SLAs centraal. Deelnemers kunnen specifieke onderwerpen of vragen over SLAs vooraf of tijdens de workshop inbrengen en hier interactief mee aan de gang gaan.

Op basis van de kennis uit het ochtendprogramma wordt ’s middags ingegaan op een aantal specifieke onderwerpen die bijzonder zijn voor cloud computing SLAs, zoals:

  • Privacy
  • Informatiebeveiliging
  • Principle based compliance regimes in het algemeen
  • Exit regelingen

Tevens wordt stilgestaan bij de internationale aspecten van de relatie afnemer-leverancier van cloudcomputing.

In de sessie “SLA in de Cloud” wordt enige kennis van cloud computing en ervaring met SLA’s verondersteld.

Locatie

Locatie: Stavorenweg 4 in Gouda, 2e verdieping (kantoor Mitopics).

Tijdstip: 09:15 – 16:30, incl. lunch

Inschrijven kan via ons secretariaat Mitopics (0182-573211).

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.