Mitopics whitepaper IT-begrippen anno 2011

Cloud computing is zo hot, dat de term cloud washing is ontstaan: je product zo vermarkten dat het een clouddienst te noemen is. Het maakt het er niet makkelijker op om een duidelijke definitie van cloud computing te geven. In ons onlangs verschenen whitepaper doet Mitopics precies dat, aan de hand van de begrippen Cloud, SaaS, PaaS en IaaS en heldere voorbeelden.

Het whitepaper zet per service uiteen wat die inhoudt en geeft voorbeelden van een ‘praktijkgeval’. Wellicht zegt een omschrijving van SaaS iemand namelijk minder dan het feit dat internetbankieren een voorbeeld daarvan is. Het whitepaper sluit af met een schematisch overzicht van alle begrippen binnen het cloud computing concept afgezet tegen meerdere kenmerken zodat alle begrippen duidelijk te onderscheiden zijn.

U kunt het whitepaper hier downloaden. Wilt u contact met ons over dit onderwerp? Neemt u dan contact met ons op.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.