Succesvol regelen van IT bij fusie en overname

Bij fusies en overnames wordt IT steeds belangrijker. Het goed beoordelen van de IT bij de Due Diligence, het maken van de juiste keuzen en het goed doorvoeren ervan kan veel verrassingen en geld besparen. Mitopics heeft haar expertise hierop verder uitgebouwd.

Bij fusies en overnames wordt traditioneel veel aandacht besteed aan strategische, formele en financiële zaken, die dan ook voor een belangrijk deel de Due Diligence bepalen. De IT-situatie van betrokken partijen wordt daarin vaak beperkt of laat meegenomen. Dit is des te opvallender, daar de rol van IT voor de bedrijfsvoering steeds groter wordt. Daarbij zijn IT en de daarin te maken keuzen vaak gevangen in de politieke situatie (welk systeem wordt leidend, wie wordt de CIO, wat gebeurt er met de IT-afdelingen?).

Als Mitopics hebben we de afgelopen jaren diverse fusie- en overnametrajecten begeleid. Professionele en onafhankelijke expertise blijkt daarbij zeer belangrijk om slagvaardig en met draagvlak de juiste stappen te zetten, zodat de fusie of overname succesvol geïmplementeerd kan worden.

Recent hebben we in samenwerking met een promovendus van de TU Delft onze aanpak verder uitgewerkt en verfijnd. De komende tijd zullen we u hier nader over informeren. Heeft u al interesse, kunt u contact opnemen met Reinold van Bruggen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.