Organisatiegrootte bijzondere succesfactor bij e-HRM: eerste resultaten van grootschalig wetenschappelijk onderzoek naar het succes van e-HRM

Mitopics is momenteel bezig met onderzoek naar het succes van e-HRM aan de hand van wetenschappelijke literatuur over e-HRM uit de afgelopen decennia. We bieden u alvast een inkijkje door één van de factoren uit te lichten.

Uit verschillende onderzoeken is gebleken dat organisatiegrootte een belangrijke factor kan zijn bij het slagen van zowel de adoptie van e-HRM als het bereiken van succes. Opmerkelijk daarbij is dat organisatiegrootte niet per definitie op positieve wijze bijdraagt aan een succesvolle e-HRM implementatie. Succesvolle implementaties van e-HRM binnen wervingsprocessen worden bijvoorbeeld eerder gerealiseerd bij kleine organisaties dan bij grote organisaties.

De grootte van een organisatie kan ook bepalend zijn voor de wijze waarop informatie uit een e-HRM systeem wordt gebruikt: bij grote organisaties meer voor strategische analyse, bij kleine organisaties meer voor administratieve doeleinden. In grote organisaties lijkt ook de aanwezigheid van een HR-rol als business partner van belang.

Kortom, organisatiegrootte speelt een belangrijke rol bij het succes van e-HRM implementaties.

Binnenkort verschijnt het volledige artikel met een overzicht van belangrijke succesfactoren rond e-HRM. Dit is gebaseerd op onderzoek dat Masterstudent Ferry de Wit heeft uitgevoerd in samenwerking met Mitopics en Universiteit. Mitopics begeleidt e-HRM selectie- en implementatietrajecten en gebruikt de opgedane kennis o.a. in haalbaarheidsonderzoeken voorafgaand aan e-HRM-selectietrajecten. Voor meer informatie rondom dit onderwerp kunt u contact met ons opnemen.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.