Wat zijn de risico’s van cloud computing? Luister terug op BNR Nieuwsradio

Afgelopen week ging onze collega en IT-jurist Walter van Holst in gesprek op BNR Nieuwsradio over de risico’s van cloud computing.

 

Hij gaat in het fragment in op de aansprakelijkheid en schade bij gegevens- en performanceverlies. Ook de recente uitval van Mobypicture (een dienst die foto’s van social media gebruikers opslaat in de Amazon cloud) wordt ‘aan tafel’ besproken. Walter geeft aan dat je goed moet nadenken voor je met een grote partij als Amazon in zee gaat en ook kunt denken aan kleinere leveranciers of bijvoorbeeld redundante inrichting van de cloud. Bij die afweging is het goed om het belang van de cloud voor de bedrijfsvoering (bv. hartbewakingsdiensten) kritisch te overwegen, maar ook maatregelen te nemen die passen bij de privacygevoeligheid van de gegevens en de juridische aspecten die daarmee samenhangen.

Luister het hier terug (tweede deel van het radiofragment).

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.