Hoe houd ik grip op mijn bedrijfsgegevens in de cloud? | Seminar 23 juni a.s.

Op 23 Juni organiseert Mitopics in samenwerking met IDentity.Next dit (mini-)seminar. Hierin worden de resultaten van ons onderzoek naar cloud computing gepresenteerd. U krijgt antwoord op één van de belangrijkste vragen rondom de cloud: hoe houd ik grip op mijn bedrijfsgegevens in de cloud?

In de praktijk merken we bijvoorbeeld dat organisaties niet hebben nagedacht over de daadwerkelijke locatie van de server waarop de bedrijfsgegevens staan, terwijl de eisen die de organisatie of de wetgeving in het betreffende land stelt aan beveiliging van privacygevoelige gegevens niet passen. Daarnaast stellen organisaties ons de vraag wat ze moeten doen wanneer dienstenleverancier failliet gaat, terwijl de bedrijfsgegevens nog in de cloud staan. Dit zijn voorbeelden waarvoor u  maatregelen kunt treffen die ervoor zorgen dat deze risico’ s geborgd zijn. We delen deze kennis en ervaring tijdens het mini-seminar waardoor u voorbereid bent voor de overstap naar de cloud.

Waarover wilt u het graag nog meer hebben tijdens dit seminar? Breng hier uw stem uit: http://linkd.in/jg6Ab0

Registreren?  Klik hier!

Meedoen aan het onderzoek? Klik hier!

Agenda

13.30 – 14.00 Inloop

14.00 – 14.10  Opening

14.10 – 14.40 Uitkomst onderzoek ‘Zwevend de hemel in of zwervend de weg kwijt?

Over welke vragen maakt de afnemer van clouddiensten zich zorgen en wat wordt er in de praktijk geregeld? Van de survey en de discussie tijdens het mini-event zal een rapport verschijnen. Dit rapport zal naast een whitepaper over de terminologie ook informatie bevatten over de valkuilen, privacy-aandachtspunten, risico’s t.a.v. de grip op uw bedrijfsgegevens en de te nemen maatregelen bij het aanschaffen en beheren van cloudproducten. Dit rapport wordt kosteloos toegezonden aan degene die meedoen aan de survey, doe dus mee en beantwoord de vragen van dit onderzoek.

14.40 – 15.10 Een kijkje onder de motorkap: hoe hou je grip op bedrijfsgegevens in de cloud?

Alan Steele Nicholson zal dieper ingaan op de valkuilen en best practices voor het behouden van de regie over uw data in de cloud.

15.10 – 15.25 Break/netwerken/twitteren #cloudwijzer

Korte break voor netwerken tussen deelnemers

15.25 – 16.30 Paneldiscussie

o.a. Willem Guensberg (IT advisor Cloud Computing Specialist), Alan Steele Nicholson (IT Outsourcing  en Cloud specialist)
U kunt uw technische, bedrijfskundige of juridische vragen zowel op voorhand of tijdens het event via Twitter (#cloudwijzer), e-mail of andere kanalen aan ons stellen. Zo vult u zelf een deel van het interactieve programma. Laat u verrassen door vragen en antwoorden, waar u zelf misschien nog niet eens aan had gedacht en doe er uw voordeel ermee!

16.30 – 17.30 Afsluiting: Netwerkborrel

Voor wie?

De zakelijke consument: afnemers van clouddiensten of organisaties die de overstap naar de cloud overwegen.

Waar?

Locatie Mitopics te Gouda. U ontvangt een bevestiging en routebeschrijving na aanmelding.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u zich richten tot Eva Kassenaar (Mitopics) of Robert Garskamp (IDentity.Next)

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.