Congres interne logistiek | LEAN met ERP

Op 22 september heeft het congres plaatsgevonden. Tijdens dit congres werd diep ingegaan op LEAN-productie en ERP-implementaties.

Mitopics verzorgde in de persoon van Richard Heijne den Bak het dagvoorzitterschap. Na twee plenaire lezingen over LEAN gingen de ongeveer 80 aanwezigen in workshops uiteen om vanuit gebruikers, adviseurs en leveranciers perspectief stil te staan bij stellingen. Enkele belangrijke conclusies waren:

  • Processen versimpelen met LEAN inzichten helpt het succes van ERP implementaties te vergroten (juist bij  onderwerpen als planning, shop Floor control en voorraadbeheersing). Als je bij een bestaand pakket LEAN wilt gaan doorvoeren is beoordeling van de impact op het ERP systeem belangrijk.
  • “Gebruik ERP sturing waar het moet en LEAN waar het kan”
  • Bij engineer to order bedrijven is zinvol om PDM (Product Data Management) als een apart project op te tuigen voordat er met een ERP pakket gestart wordt.
  • Bij bedrijven met herhalende vragen (en gebruik van kennis) is inzet van een productconfigurator (PCF) als apart project naast ERP te overwegen.

De presentaties die gehouden zijn, inclusief een volledige samenvatting van de behandelde stellingen, treft u hier aan. Mocht u meer informatie willen over ERP-selecties en implementaties dan kunt u contact opnemen met Richard Heijne den Bak.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.