De factor mens is cruciaal bij e-HRM-implementaties

In de oktober-editie van TIEM, tijdschrift over mensen, business & ICT, schreef Mitopics een artikel over de succesfactoren bij de adoptie van e-HRM-systemen. Op basis van een grootschalig literatuuronderzoek en praktijkervaringen worden de succesfactoren uiteen gezet. De belangrijkste moraal van het verhaal: vergeet niet de factor ‘mens’ bij e-HRM-implementaties!

Zowel gebruikers van het systeem in de gehele organisatie (denk aan grootschalige implementatie van Employee Self Service en Manager Self Service functionaliteiten), alsmede de HRM-professionals dienen bij de implementatie goed ondersteund te worden. Aandacht voor veranderkundige aspecten zoals weerstand, lerend vermogen van medewerkers en verandercapaciteit van medewerkers zullen goed gediagnosticeerd en ‘behandeld’ dienen te worden.

In het artikel worden praktische maatregelen genoemd die genomen kunnen worden om de implementatie van e-HRM succesvol te laten verlopen. Daarnaast wordt op basis van literatuuronderzoek (w.o. empirische onderzoeksresultaten) gesteld dat met e-HRM wel degelijk kostenbeparing, verbetering van de HR-dienstverlening en strategische heroriëntatie van de HR-afdeling kunnen plaatsvinden.

Voor meer informatie over e-HRM-projecten en de ervaringen van Mitopics hierbij, kunt u contact met ons opnemen.


					

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.