Tenderned.nl in de lucht

Op 9 november jl. heeft minister Verhagen de site Tenderned.nl  officieel  beschikbaar gesteld. TenderNed.nl is een project van PIANOo, het expertisecentrum Aanbesteden van het ministerie EL&I. 

Met het lanceren van deze site is eindelijk een eerste stap gezet in het realiseren van een online marktplein voor aanbestedingsprocedures. Het is nog maar een eerste stap omdat nu alleen nog de faciliteit voor publicaties beschikbaar is. In de loop van 2012 is voorzien dat de inschrijfmodule voor ondernemingen beschikbaar komt even als ook het elektronisch onderhandelen, veilen en loten.

Interessant daarbij is dat gegadigden dan een deel van de standaardbescheiden (uittreksel handelsregister etc.) in een dossier op Tenderned.nl kunnen opslaan en zo een aantal formaliteiten bij het inschrijven op aanbestedingen gestroomlijnd zal gaan worden.

In de nieuwe Aanbestedingswet, die naar verwachting medio 2012 in werking zal treden, is voorzien in de verplichting voor aanbestedende  diensten om TenderNed als publicatiemedium te gebruiken.

In de lange afwachting van TenderNed is een aantal jaren geleden vanuit verschillende publieke opdrachtgevers het initiatief opgepakt om tot een online publicatievoorziening te komen. Dat resulteerde in Aanbestedingskalender.nl. Als TenderNed zich goed ontwikkelt, ondersteunt het straks de gehele aanbestedingsprocedure en biedt het daarnaast mogelijkheden voor elektronische inlichtingen, inschrijving en beoordeling van inschrijvingen. Concurrentiestelling is – buiten de TED (Tenders Electronic Daily)publicatie – inmiddels diep zo in onze samenleving doorgedrongen dat we vooralsnog kunnen kiezen uit twee online-voorzieningen voor publicaties van de aanbestedingen.

Voor meer informatie neem dan contact met ons op.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.