20 jaar Mitopics, 20 jaar ICT-ontwikkelingen!

Vandaag, 6 december 2011 bestaat onafhankelijk IT-adviesbureau Mitopics precies 20 jaar.

Unieke formule: bedrijfskundige, technische en juridische expertise hand in hand

Al in 1991 besloot Mitopics het IT-advies en het bureau te baseren op de in Nederland nog steeds unieke combinatie van technische, bedrijfskundige én juridische expertise. Inmiddels is het belang van juridische aspecten in de IT steeds groter (denk aan contracten en SLA’s).

Al onze medewerkers hebben basiskennis op deze drie terreinen en één of meerdere specialisaties met als basis in de regel één of meer universitaire studies. Medewerkers zijn tevens inhoudelijk actief in bijvoorbeeld vakverenigingen en geven regelmatig lezingen en trainingen. Mede daardoor zijn zij altijd op de hoogte van de relevante ICT-ontwikkelingen.

20 jaar Mitopics, 20 weken feest

De komende 20 weken vieren we feest, onder meer met een event voor opdrachtgevers, masterclasses IT & Recht op verschillende universiteiten, een meeting voor oud-collega’s en een weekendje weg voor medewerkers.

20 jaar Mitopics, 20 jaar ICT-ontwikkelingen

Om deze feestelijke periode een aftrap te geven hebben we samen met alle medewerkers een kort overzicht gemaakt van 20 jaar ICT-ontwikkelingen. Dit overzicht laat zien dat de interessante ontwikkelingen waar we in de afgelopen 20 jaar bij waren, elkaar in zeer rap tempo hebben opgevolgd.

Klik hier voor groter formaat | Download de timeline hier in PDF-formaat

20 jaar Mitopics, meer dan 20 professionals, meer dan 1000 klanten

De start vond plaats op 6 december 1991 plaats vanuit Hengelo (ov). In 1994 verhuisde Mitopics naar Gouda. In 2004 werd weer een nevenvestiging in Twente gestart.

Mitopics levert sinds de start geen IT-producten en diensten, maar adviseert daarover als onafhankelijke partij op deskundige en pragmatische wijze. Van origine en nog steeds veelvuldig bij IT-vernieuwingstrajecten bij middelgrote organisaties (pakket- en partnerselecties, Europese aanbesteding en implementatiebegeleiding), maar ook met betrekking tot contractering en geschilbegeleiding, contractmanagement, regie en sourcingvraagstukken.

Mitopics werkt inmiddels voor IT-afnemers uit diverse sectoren en branches, zowel publiek als privaat, zowel groot als klein, in overheidsland, zorgsector, bij verzekeraars, brancheorganisaties en zo voorts. Mitopics ondersteunt ook  veel IT-aanbieders en zij begeleidt regelmatig partijen die in het kader van profesionalisering, eficiency en/of  kostenreductie een samenwerkingsverband willen opzetten.

20 jaar Mitopics, 20 jaar trotse ondernemer

Na  afronding van zijn studies informatica en bedrijfskunde, startte ir. Reinold van Bruggen in 1991 Mitopics, met steun van partners Utopics en Berk. Deze externe aandeelhouders werden in 2001 door Van Bruggen uitgekocht. Van Bruggen is trots op zijn mensen en de opdrachtgevers: “Opdrachtgevers schakelen ons in voor belangrijke vraagstukken en uitdagingen, die veel vragen van onze adviseurs. We zijn dan ook uiterst kritisch op onze mensen en investeren daar veel in. Mitopianen hebben passie voor het vak, en dragen hun enthousiasme actief uit. Dat is meteen onze belangrijkste marketing. Ze krijgen ook de tijd voor het bedenken en projectmatig oppakken van strategische innovaties. Met elkaar gaan we voor de uitdagingen van de klant.” Het bureau is professioneel opgezet met bv. een eigen eLearning-omgeving en traineeprogramma voor nieuwe collega’s. Toch blijft de liefde van Van Bruggen liggen bij het advieswerk. “Iemand opperde eens om dit gewoon met 10 man te doen, zonder interne sores en procedures. De breedte van ons werkterrein en de hoeveelheid opdrachten staan dit niet toe, maar het is wel een beeld dat we koesteren. De uitdaging ligt buiten, niet binnen.”

Op naar de volgende 20 jaar!

Meer informatie?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Reinold van Bruggen
Oprichter en directeur Mitopics BV
Telefoonnummer: 0182-573211
E-mailadres:  r.van.bruggen@mitopics.nl

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.