ICT inkopen in de zorg: in één dag een schat aan kennis rijker

Vorige week vond de cursus “ICT contracteren en contractmanagement in de zorg” plaats. In samenwerking met MedicalPHIT werd met een gemengd gezelschap van klinisch informatici, inkopers en managers in de zorg kennis gedeeld over ICT-contracten. Met name de fijnere kneepjes van het opstellen van offerte-aanvragen, tenderprocessen, projectovereenkomsten, privacy en SLA’s zijn daarbij aan bod gekomen.

In de cursus stonden ook diverse praktijkvoorbeelden en marktontwikkelingen centraal, waaronder:

  •  ZIS/EPD
  • ERP
  • PACS/RIS
  • Ketenzorgprojecten

Juist de kennis van standaarden, marktontwikkelingen en roadmap van leveranciers blijken, naast een gestructureerd besluitvormingsproces, specifiek in de zorg cruciaal. Tijdens de cursus vond ook veel interactie met en tussen de deelnemers plaats. Na afloop was men haast unaniem van mening dat men hier voor de dagelijkse praktijk veel aan ging hebben en dat deze onderwerpen wellicht een volgende keer een meerdaagse cursus rechtvaardigen.

Wilt u meer informatie over onze ervaring met en kennis over IT-inkopen in zijn algemeenheid of in de zorg specifiek neemt u dan contact op met Richard Heijne den Bak.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.