Mediation werkt !

Een van onze cliënten levert specialistische software via een SaaS-model. Een grote opdrachtgever ontdekte een storende fout in een nieuwe release en kondigde de ontbinding van de overeenkomst aan, alsmede een schadevordering van enkele tonnen. Juridisch was het maar de vraag of de fout groot genoeg  was voor dergelijke gevolgen, maar de samenwerking was wel veranderd in een scherpe conflictsituatie.

De belangen waren groot en de standpunten stonden lijnrecht tegenover elkaar. Er leek geen vertrouwen meer bij de opdrachtgever van cliënte in de organisatie en dienstverlening van cliënte.
Om uit de impasse te komen hebben wij mediation voorgesteld en beide partijen waren daartoe bereid.

Tijdens de mediation kwam snel boven tafel dat de opdrachtgever vooral ongerust was dat een dergelijke fout nog een keer zou kunnen optreden. Die zorg kon worden weggenomen door het invoeren van een aanvullende testprocedure en een audit van de genomen maatregelen. Cliënt heeft de test- en auditprocedure inmiddels ingevoerd en daarmee ook nog eens een unique selling point ten opzichte van zijn concurrenten gecreëerd.

In plaats van ontbinding is nu verlenging van de overeenkomst onderwerp van gesprek.
Mediation werkt.

Voor meer informatie over mediation door Mitopics kunt u contact opnemen met Eduard Lievens.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.