Mitopics masterclasses van start!

Op dinsdag 10 januari jl. vond de eerste van een reeks Mitopics masterclasses plaats. Walter van Holst, senior IT-jurist bij Mitopics, gaf de aftrap met een masterclass IT en Recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam.

In het kader van het twintig jarig bestaan van Mitopics, wordt een reeks masterclasses op universiteiten gegeven. Deze masterclasses staan in het teken van het raakvlak tussen informatietechnologie en recht in de praktijk. De masterclasses worden door onze senior consultants gegeven gedurende de twintig weken waarin Mitopics haar verjaardag viert (zie voor meer informatie over het Mitopics lustrum).

De eerste masterclass vond plaats in de Kerkzaal van de Vrije Universiteit en werd bezocht door zowel masterstudenten als bachelorstudenten van rechtsgeleerdheid. Aan de hand van een aantal smeuïge voorbeelden, waaronder de Diginotar-affaire (zie ook een weblog over de Diginotar-affaire), werd ingegaan op onderwerpen als de praktijkproblemen die voorkomen bij de inkoop van ICT en de plaats die informatiebeveiliging daarbij krijgt. Hierdoor werd een praktische aansluiting gevonden bij de vakken die de studenten op het moment volgden: ‘Privacy en Security’ en ‘Cybercrime’.

Nog tot eind mei zullen masterclasses gegeven worden aan verschillende universiteiten.

Wilt u meer weten over onze masterclasses? Neem dan contact op met Myrthe Herwig.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.