“Innovatie in Theorie en Praktijk”- Onderzoeksresultaten PON

Is innovatie tóch realiseerbaar binnen een outsourcingsrelatie? Dat was de vraag die Mitopics IT-juridisch senior consultant Alan Steele Nicholson aan het Platform Outsourcing Nederland (PON) gesteld heeft ruim een jaar geleden.

En PON heeft onmiddellijk een uitdaging teruggesteld aan Steele Nicholson: ‘Zet maar een Werkgroep op om een antwoord te vinden’. Nu, een jaar later, is het antwoord gevonden: ja, innovatie is inderdaad  realiseerbaar, maar het moet voor beide kanten duidelijk zijn wat men onder innovatie verstaat.

Dat antwoord en de (andere) hoofdbevindingen van de PON werkgroep zijn uiteengezet in een artikel, gepubliceerd in Outsource Magazine deze maand. Zoals geschreven door Steele Nicholson en Bart van der Linden van Giarte in dat artikel, moet men zich wel realiseren “dat aan het tonen van initiatief ook kosten verbonden zijn.” De auteurs zeggen dat de outsourcingspartijen er in ieder geval voor moeten zorgen dat er op een zeker moment een ‘verschuiving’ plaatsvindt richting samenwerken. Ook hier, zoals in bijna alle gevallen, zijn communicatie en het uitspreken van verwachtingen weer van groot belang.

Al met al hebben de auteurs geconcludeerd dat de uitkomsten van de PON-werkgroep interessant waren en zijn vervolgstappen zeker wenselijk.

Wilt u meer weten over innovatie binnen een outsourcingsrelatie, of heeft u een specifieke vraag? Neemt u dan contact op met Alan Steele Nicholson.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.