Mitopics organiseert seminar “Privacy zal ons een zorg zijn?”

Op 9 mei a.s. organiseert Mitopics in samenwerking met Madison Gurkha en de VU Amsterdam een seminar over privacy in de zorg toegespitst op het fenomeen datalekken. Dagvoorzitter is Brenno de Winter die mede dankzij zijn inspanningen op het terrein van datalekken uitgeroepen is tot journalist van het jaar 2011. IT biedt vele mogelijkheden tot verwerking van persoonsgegevens en er komen er steeds meer bij. Dat is ook de zorgsector niet ongemerkt voorbij gegaan. Te denken valt aan de recente ontwikkelingen van het elektronisch patiënten dossier. Het is echter niet allemaal even duidelijk voor de spelers in het veld hoe met die gegevens kan worden omgegaan. Welke gegevens mogen worden uitgewisseld? Hoe wordt omgegaan met de beveiliging van de gevoelige patiëntgegevens? Wie heeft toegang tot die gegevens? Welke eisen stelt de wetgeving?

Dit seminar is bedoeld voor privacy officers  van gezondheidsinstellingen, ziekenhuizen en dergelijke en voor  bestandbeheerders, hulpverleners, zorgverzekeraars en andere geïnteresseerden.

Wij nodigen u van harte  uit om deel te nemen aan deze interactieve bijeenkomst waarbij de laatste ontwikkelingen en heikele punten door (ervarings)deskundigen aan de orde zullen worden gesteld.

Deelnemen aan dit seminar is kosteloos. U kunt zich inschrijven door contact op te nemen met  Mitopics en uw naam, contactgegevens en de naam van uw organisatie door te geven, eventueel met een stelling of vraag voor de forumdiscussie. U kunt zich ook inschrijven door gebruik te maken van het onderstaande deelnameformulier.

Locatie:

BCN Utrecht CS
Catharijnesingel 48
3511 GC Utrecht

Programma:

Dagvoorzitter: Brenno de Winter

13.30 Ontvangst met koffie
14.00 Inleiding  door de voorzitter
14.10 Inleiding privacy in de zorg NEN 7510: Van nieuwe wijn en oude zakken, Rob van den Hoven van Genderen
14.40 Datalekken voorkomen in praktijk, Walter Belgers (Madison Gurkha)
15.20 Informatiebeveiliging en privacy in contracten, Walter van Holst (Mitopics)
15.45 Pauze
16.00 Forumdiscussie n.a.v. ingediende stellingen, nieuwe ontwikkelingen
16.45 Netwerkborrel

Deelnameformulier

[contact-form 6 “Deelnameformulier-PrivacySeminaar”]

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.