Snelle, maar zorgvuldige doorlichting van uw pakket- en partnerselectie

Een keuze voor een bedrijfskritisch informatiesysteem (zoals ERP, CRM, ECM, Virtualisatieplatform) en een implementatiepartner is een keuze voor een periode van 5 – 7 jaar. Als bestuurder, eindverantwoordelijke of toezichthouder heeft u te maken met een organisatie die veel werk verzet heeft om een keuze aan u voor te leggen, echter u wenst net dat laatste beetje meer inzicht de risico’s alvorens u de knoop definitief doorhakt.

Informatiesystemen zijn complex en kostbaar en het implementeren duurt lang. Schrikverhalen over mislukte ERP-implementaties die twee keer zo lang duren en drie keer zo veel kosten als oorspronkelijk gedacht komen helaas nog steeds voor. Aarzeling bij managers en bestuurders is dan ook niet vreemd. Oorzaken zijn vaak te vinden in verkeerde verwachtingen, onvoldoende aanwezige kennis en ervaring en slecht opdrachtgeverschap.

Mitopics adviseert al meer dan 20 jaar bij het uitvoeren van pakketselectie- en implementatietrajecten. Ook bemiddelen we regelmatig bij strubbelingen tussen klanten en leveranciers. Op basis van onze kennis en ervaring hebben we een beproefde methode ontwikkeld waarmee we in een korte tijd uw selectietraject kunnen doorlichten en goed en onafhankelijk oordeel geven over de kwaliteit en de risico’s.

Gehanteerde doorlichtingscriteria

De standaardaanpak in combinatie met onze kennis- en ervaring borgt dat we in een korte tijd een onafhankelijk oordeel kunnen geven over de kwaliteit van het uitgevoerde selectietraject en de risico’s ten aanzien van het voorgenomen besluit. Aanbevelingen en aandachtspunten bij komende vervolgstappen zullen uiteraard niet ontbreken.

Bent u eindbeslisser of bestuurder bij een organisatie die voor een belangrijke keuze staat ten aanzien van een pakketkeuze of een partner? Neem gerust even contact op met Richard Heijne den Bak.

 

 

 

 

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.