Interactieve bijeenkomst over succesvolle innovatie binnen HR

Geen enkele organisatie of onderneming ontsnapt op dit moment aan de druk om snel en succesvol te veranderen.  Meer en meer raakt dat ook de wijze waarop HR wordt bedreven want van de HR afdeling wordt een wezenlijke bijdrage verwacht: zowel in efficiënt werken (ook HR moet een bijdrage leveren in het besparen van kosten) als in effectief werken (leveren van medewerkers die beter zijn toegerust voor de nieuwe uitdagingen).  Ook HR zal dus moeten innoveren.

De veel gestelde vraag is dan ook: hoe breng je de HR processen naar een hoger plan?

In ieder geval is daarvoor nodig dat wezenlijk  wordt nagedacht over:

  • Het organiseren van HR
  • Het in kaart brengen van HR processen
  • Het succesvol automatiseren van HR processen

Rond de inspirerende en succesvolle FloraHolland case (waar op pragmatische wijze Management Development  wordt ingezet om te overleven in een omgeving die steeds sneller verandert en waar stevig wordt geschud aan de in 100 jaar opgebouwde grondvesten van de veiling) heeft Mitopics een interactieve bijeenkomst samengesteld tijdens welke de voornaamste ontwikkelingen rond het succesvol verbeteren en automatiseren van HR processen worden gedeeld.

Dit zal gebeuren aan de hand van concrete voorbeelden van E-HRM implementaties  bij provincie’s en de Kamer van Koophandel.  Daarnaast zal nader worden ingegaan op wat de kritieke succes factoren zijn bij het succesvol op een hoger plan brengen van HR processen door automatisering.

Mitopics heeft Erik Neijzen, HR Consultant van FloraHolland op het gebied van Leiderschap en MD, bereid gevonden een interactieve presentatie te verzorgen (in beperkte kring) over de gevolgde aanpak van deze uitdaging.

Door twee consultants van Mitopics, Janneke de Graaff en Arne Smedema zal, eveneens op interactieve wijze, worden ingegaan op de typische uitdagingen rond het op hoger plan brengen van  de HR processen en de rol van E-HRM daarbij, deze zijn o.a.:

  • Het in kaart brengen van de HR processen. Hierbij zal worden stilgestaan bij de methodiek die Mitopics hiervoor gebruikt.
  • Opstellen programma van eisen
  • Pakketselectie en contractering van leveranciers
  • Kritische succesfactoren bij het succesvol implementeren van E-HRM

Agenda 24 Mei 2012:

16.00 ontvangst door Richard Heijne den Bak, MT lid van Mitopics
16.15 interactieve presentatie door Erik Neijzen,  HR Consultant van FloraHolland op het gebied van Leiderschap en MD
17.45 interactieve presentatie over ontwikkelingen rond E-HRM en pakketselectie door Arne Smedema, consultant bij Mitopics
18.15 interactieve presentatie over kritische succes factoren bij het invoeren van E-HRM door Janneke de Graaff van Mitopics
18.40 vragen, discussie en afsluiting
19.00 borrel

Om ongeveer 17.30 uur zal een lichte avondmaaltijd worden geserveerd.

De workshop wordt gehouden in het kantoor van Mitopics op donderdag 24 Mei 2012.

Adres: Stavorenweg 4,  Gouda
Telefoon: 0182-573 211.

Aanmeldingen graag via dit nummer of via Secretariaat.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.