Verrassende resultaten IT-aanbestedingsonderzoek Mitopics

Op donderdag 18 oktober heeft Walter van Holst de eerste van zijn soms verrassende conclusies van zijn onderzoek naar IT-aanbestedingen door de overheid gepresenteerd op het seminar “De Kern van IT” van DeLeX. Daarbij bleek een aantal aannames over IT-aanbestedingen niet op te gaan.

Mitopics heeft voor het eerst en als enige een analyse gemaakt van de verschillende aspecten van aanbestedingen die de (de)centrale overheid in 2011 heeft gepubliceerd. Walter van Holst heeft enkele eerste resultaten gepresenteerd op het seminar “De Kern van IT” voor IT-advocaten en -juristen.

De resultaten verbaasden sommige aanwezigen. Verrassend is bijvoorbeeld de conclusie dat voor IT-aanbestedingen relatief vaak voor de openbare procedure gekozen wordt, terwijl verwacht zou mogen worden dat hier voor de niet-openbare procedure gekozen zou worden, vanwege de complexiteit van IT-projecten. Ook opmerkelijk is dat de overheid gebruik maakt van ARVODI-voorwaarden, terwijl het voor de hand ligt om ARBIT-voorwaarden te hanteren.

De soms opmerkelijke conclusies dienen als input waardoor Mitopics een nog beter zicht krijgt op de aanbestedingspraktijk van de (de)centrale overheid. Ook zullen de conclusies de komende tijd worden gebruikt om te komen tot praktische adviezen voor de aanbestedingspraktijk.

Voor meer informatie over het onderzoek, kunt u contact opnemen met Walter van Holst.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.