Asset Management: leren van succesvolle bedrijven

Mitopics helpt op dit moment PD Ports met het ontwerpen en uitrollen van een systeem voor Asset Management (beheer van gebouwen, machines, installaties e.d.) op haar verschillende terminals en havens in de UK.  De succesfactoren voor Asset Management blijken in de praktijk anders dan verwacht…

In zijn weblog ‘Asset Management: leren van succesvolle bedrijven’ vat Mitopics consultant Eildert Karstens de succesfactoren van Asset Management samen. Deze factoren zijn afgeleid uit de succesvolle cases van APMTerminals, Vopak, ABCWestland, FloraHolland en ProRail.

De weg naar succes
Als één ding duidelijk wordt uit de verschillende cases dan is het dat het succesvol uitrollen van Asset Management (AM) niet een kwestie is van het simpelweg kiezen van het juiste onderhoudsconcept of het beste informatiesysteem maar vooral van het starten en volhouden van een meerjarig traject met de juiste instelling.

Belangrijke factoren hierbij zijn een heldere visie op Asset Management, rekening houden met schaalgrootte en cultuur van het bedrijf, er zorg voor dragen dat de aanpak door alle organisatielagen gesteund wordt, de klant goed betrekken en zorgen voor een gestandaardiseerde systematiek.

Rol van informatiesysteem
Daarnaast is het hebben van een adequaat informatiesysteem, helaas, geen voldoende voorwaarde voor succesvol Asset Management maar wel een noodzakelijke voorwaarde.

De volledige weblog van Eildert Karstens vindt u hier. Als u meer wilt weten, kunt u contact opnemen met Eildert Karstens.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.