Comply or explain in het aanbestedingsrecht

De Aanbestedingswet 2012 treedt op 1 april a.s. in werking. Deze brengt de nodige wijzigingen ten opzichte van de huidige aanbestedingspraktijk, voor zowel aanbestedende diensten als voor de leveranciers. Wij verzorgen in maart 4 inlooplezingen op de donderdagmiddagen.

Met de inwerkingtreding van de Aanbestedingswet 2012 treedt ook het Aanbestedingsbesluit in werking en niet onbelangrijk de al eerder uitgegeven en gepubliceerde Gids Proportionaliteit (en ook ARW 2012) wordt met de inwerkingtreding van de nieuwe regelgeving ook als verbindend verklaard.

Een van de belangrijkste uitgangspunten uit deze nieuwe regelgeving is dat de aanbestedende diensten veel meer dan voorheen hun keuze(s) voor een bepaalde aanbestedingsprocedure en de keuzes die in een aanbestedingsprocedure worden gemaakt, moeten kunnen onderbouwen. Daarbij dient de aanbestedende dienst er tevens op bedacht te zijn dat alles wat wordt uitgevraagd en beoordeeld proportioneel is (zie ook Gids Proportionaliteit). Zo zijn er nog tal van aandachtspunten die voor zowel leverancier als aanbestedende dienst belangrijk genoeg zijn om kennis van te nemen.

Heeft u als aanbestedende dienst of als ondernemer die regelmatig wenst in te schrijven op een aanbestedingsprocedure, nog onvoldoende beeld bij de wijzigingen die binnen enkele weken in werking treden, dan kunt u voor een korte update-sessie terecht bij Mitopics op donderdag 7, 14, 21 of 28 maart a.s., van 16.00 – 18.00 uur, Stavorenweg 4, Gouda.

Indien u van deze gelegenheid gebruik wilt maken, vragen we uom u  met onderstaand formulier zich op te geven. De toegang is gratis maar het aantal beschikbare plaatsen is beperkt.

Deelnameformulier

[contact-form-7 id=”5626″ title=”Deelnameformulier-Inlooplezing-Aanbestedingsrecht”]

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.