Microsoft Azure: de volgende stap in Cloud voor ERP?

Mitopics ziet bij pakketselecties een toenemende behoefte aan Clouddiensten. Een nieuwkomer op Cloud gebied is Microsoft met haar Azure Cloud oplossing: waarom kiezen bedrijven deze oplossing? In onderstaande case leest u meer.

Een wereldwijd opererend Nederlands handelsbedrijf doorloopt op dit moment een grondige oriënteringsfase v.w.b. de IT omgeving: zowel voor applicaties als voor infrastructuur dienen toekomstbestendige oplossingen gevonden te worden die voldoen aan de volgende eisen:

  • Adequaat ondersteunen van alle (nieuwe) bedrijfsprocessen en “round the clock/round the world” beschikbaarheid
  • Standaard oplossingen waarvan beheer goed uitbesteedbaar is
  • Niet duurder dan de benchmark

Nadat voor kantoorautomatisering (KA) de keuze voor Office 365 was gemaakt, werd, na een zeer gedegen selectieproces, Dynamics NAV geselecteerd als ERP. Voor document management wordt gebruik gemaakt van SharePoint. Gezien de harde eis om zoveel mogelijk ICT uit te besteden (hosting was ook in oude situatie al uitbesteed) en zelfs de ICT afdeling op te heffen, werd nadrukkelijk gekeken naar externe hosting (voor zowel KA als ERP), waarbij meerdere opties open werden gehouden. De  voornaamste criteria bij het selecteren van een hostingoplossing waren:

  • Betrouwbare oplossing
  • Goede integratie en ondersteuning van Office 365 en NAV
  • Lage prijs

Een aantal opties werden vervolgens geanalyseerd en vergeleken, waarbij uiteindelijk de keuze is gevallen op Azure van Microsoft. Doorslaggevend bij het maken van de keus voor Azure waren de zeer scherpe (introductie) prijzen en het feit dat de helpdesk van de NAV leverancier ook de eerste lijns-ondersteuning voor Azure op zich kon nemen. Ook het feit dat Microsoft zich niet kan veroorloven een volledige Microsoft omgeving niet adequaat te ondersteunen,  speelde zeker een rol.

Inmiddels wordt gewerkt aan het daadwerkelijk uitrollen van de verschillende oplossingen; eerst wordt NAV geïmplementeerd en daarna Office 365. Op dit moment wordt de implementatie van NAV voorbereid; in de komende weken moet blijken of Azure als platform inderdaad een soepele installatie van NAV mogelijk maakt, dat de beschikbaarheid inderdaad zo goed is als beloofd en, last but not least, dat het beheerproces soepel verloopt.

Zodra de eerste ervaringen en resultaten beschikbaar zijn, zal hierover op deze plaats weer bericht worden.

Wordt vervolgd……

Voor meer informatie over Clouddiensten kunt u contact opnemen met Eildert Karstens.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.