Mogelijke nieuwe trend: Backsourcing van de servicedesk

Verschillende organisaties overwegen bij het opnieuw aanbesteden van helpdesk (eerstelijns support) niet meer te kiezen voor een externe partij buiten Europa maar te kiezen voor insourcing dan wel outsourcing naar een partij in Nederland.

Mogelijke redenen voor deze beweging zijn bijvoorbeeld issues als ik moet meer bellen / mailen om een probleem opgelost te krijgen dan bij een vergelijkbare situatie in Nederland,  loonkosten in landen als India en Zuid Afrika stijgen, productiviteit in Nederland is hoger et cetera. Dergelijke (negatieve) ervaringen leiden tot de vraag of de dienst niet weer in huis moet worden gehaald dan wel aan een Nederlande ICT dienstverlener uitbesteedt moet worden. Een dergelijk traject kent uiteraard de nodige risico’s! Het is hierbij wel de vraag of de wijze waarop de performance van helpdesk wordt beoordeeld niet tot deze situatie heeft geleid en een herziening daarvan niet tot een beter presterende helpdesk kan leiden.

Voor meer vragen kunt u contact opnemen met Theo Bosselaers.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.