Themadag VIenG op 7 juni: Hoe bevorder ik gebruikersadoptie van eHealth?

Op vrijdag 7 juni organiseert de Vereniging van Informatica en Gezondheidszorg een themaochtend. Mitopics houdt daar een presentatie over het bevorderen van gebruikersadoptie van eHealth onder zorgprofessionals. Leon Chevalking deelt hier inzichten van zijn onderzoek dat uitgevoerd is bij drie zorginstellingen en de implicaties hiervan.

Veel implementaties van eHealth lopen tegen weerstand op onder zorgprofessionals. Hoe ga je hier als zorginstelling mee om en wat kun je doen aan het begin van een implementatietraject om het draagvlak te vergroten? Leon Chevalking heeft onderzoek gedaan naar factoren die bijdragen aan het creëren van draagvlak voor eHealth bij drie zorginstellingen. Tijdens zijn presentatie gaat hij in op de resultaten van zijn onderzoek. Hoe zet je de zorgprofessional efficiënt en effectief centraal tijdens de implementatiestrategie? Op basis van welke kenmerken kan er een verstandige groepsindeling worden gemaakt? Ook de implicaties van zijn onderzoek bij de zorginstellingen waar hij geweest is komen terug in de presentatie.

Mocht u interesse hebben in het bijwonen van de themadag, meer informatie is te vinden op vieng.nl of kunt u contact opnemen met Leon Chevalking.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.