Even voorstellen: nieuwe collega Leon Chevalking (specialiteit: gebruikersadoptie van eHealth)

Per mei is Leon Chevalking in dienst getreden bij Mitopics. Hij heeft enkele jaren ervaring in uiteenlopende IT-projecten en doet daarnaast wetenschappelijk onderzoek naar de gebruikersadoptie van eHealth in de zorg. 

Gelijktijdig met zijn opleiding Computer Science aan de Universiteit Twente is Leon een master Arbeid- en organisatiepsychologie gestart. Deze combinatie maakt dat hij naast de technische aspecten van vernieuwingstrajecten ook kennis heeft van de meer organisatorische componenten van dit type trajecten. Hij deed bij zijn vorige werkgever opdrachten bij de overheid en zelfstandige bestuursorganen, waarbij hij zorgdroeg dat de daadwerkelijke oplossing de wensen van de opdrachtgever oversteeg.

In zijn onderzoek naar gebruikersadoptie van eHealth stelt Leon voor dat de implementatiestrategie afgestemd moet worden op relevante karakteristieken van groepen zorgprofessionals, er is geen “one size fits all” model voor dit type verandertrajecten in de zorg. Zijn kennis wordt ingezet bij organisatorische innovatie vraagstukken, zoals een nieuwe manier van roosteren of het opzetten van e-learning, maar ook bij de implementatie van een elektronisch cliëntendossier en een online behandelplatform.

Het onderzoek zal de komende jaren worden verdiept, geïnteresseerde zorginstellingen kunnen daarin participeren.

Leon is tevens lid van Stichting Herrie.nu die zich tot doel heeft gesteld om als vliegwiel te dienen voor innovaties in de zorg, met de techniek, maar ook de eindgebruiker centraal. Ook vanuit de Stichting doet Leon nieuwe inzichten op over succesvol innoveren in de zorg.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.