Uw app publiceren: Wrap-up en alternatieve oplossing (deel 3)

Apps zijn hot! In de voorgaande delen van dit drieluik hebben we hier al over geschreven. In deel één hebben we de abonnementskosten en toelatingseisen van de drie populairste stores vergeleken. In deel twee hebben we de verschillende vormen van distributie en het bereik van de appstores behandeld. In dit derde en laatste deel geven we een overzicht van de overeenkomsten en verschillen tussen de appstores en een doorkijkje naar Enterprise App Stores.

Enterprise App Stores

Door de opkomst van het nieuwe werken en bring-your-own-device komen er steeds meer, en steeds meer verschillende, apparaten op de werkvloer. Vaak zijn deze apparaten verbonden met het internet en andere netwerkbronnen, waardoor organisaties meer grip nodig hebben op devices en de apps die daarop draaien. Een van de mogelijke oplossingen hiervoor is de Enterprise App Store, een platform waarop apps specifiek voor de organisatie zijn verzameld. In vergelijking met de publieke appstores zoals in dit drieluik beschreven, zijn er geen abonnementskosten en beperkingen in publiceren. Daarnaast kunnen ook de distributie, toelatingseisen en doorlooptijd voor een groot gedeelte zelf bepaald worden. Tot slot is het bereik van een goede Enterprise App Store de volledige doelgroep, in tegenstelling tot slechts een percentage bij de publieke appstores. Hierdoor vormen Enterprise App Stores een serieus alternatief voor de publieke appstores. De opkomst van Enterprise App Stores klinkt misschien als toekomstmuziek, maar ze komen sneller dan je denkt!

 

Wrap-up

Uit bovenstaande kunnen we concluderen dat een app publiceren in de PlayStore het goedkoopste is, relatief gemakkelijk is en de kortste doorlooptijd heeft. Hoewel er wel verschillen bij de controle en de eisen om te publiceren bestaan, is de prijs daar ook naar. Uit het geschetste bereik blijkt de keuze voor een specifiek platform behoorlijk van belang te zijn, zo is het bereik van Microsoft vele malen kleiner dan dat van Apple en Android. Daarnaast is het nog maar de vraag of een publieke app store überhaupt wel de juiste manier van publiceren is voor organisaties.  In zakelijke omgevingen kan het voordelen geven om een voor de organisatie op maat gemaakte app store te gebruiken: de Enterprise App Store.

1 reactie

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.