Enterprise apps publiceren: Wat komt er bij kijken?

De afgelopen maand heeft Mitopics op de website een drieluik gepubliceerd over wat er komt kijken bij het zakelijke inzet van bedrijfsapps. We hebben de Apple App Store, Google PlayStore en WindowsPhone Store vergeleken op de kenmerken: abonnementskosten, toelatingseisen, distributie en bereik. Tenslotte  bekijken  we de mogelijkheden en voordelen om enterprise apps naar een enterprise app store te publiceren.

Uit het eerste deel blijkt dat de abonnementskosten voor de Google PlayStore met slechts eenmalig 25 euro veruit het goedkoopst zijn. Ter vergelijking, Apple en Microsoft vragen beide 99 dollar per jaar, waarbij Apple ook een variant voor bedrijven aanbiedt voor 299 dollar. Om een bedrijfsapp te publiceren in een store moet aan bepaalde toelatingseisen worden voldaan. De criteria van de Apple App Store zijn het strengst, de store van Microsoft kent minder strenge criteria en de toelatingseisen om in de Google Play Store te publiceren zijn minimaal.

Het tweede deel van het drieluik toont aan dat de distributie bij Microsoft het eenvoudigst is, namelijk uitsluitend via de store. Bij Apple kan afhankelijk van de gekozen abonnementsvorm gepubliceerd worden naar de store of naar specifieke devices en andere zakelijke klanten. Bij Google wordt er verschil gemaakt tussen ondertekende apps, welke alleen via de store te verkrijgen zijn, en niet ondertekende apps welke via andere kanalen verkregen kunnen worden. Qua bereik stellen we vast dat Apple, Google en Microsoft respectievelijk 17%, 75% en 3% van de Nederlandse markt bereikt wordt door de stores.

In het derde deel presenteren we de optie om enterprise apps naar een enterprise app store te publiceren. Deze stores kunnen specifiek voor de organisatie ingezet worden en hebben daarmee vaak een bereik van 100% van de doelgroep. Ook qua beveiligingseisen, toelatingseisen en doorlooptijd zijn Enterprise App Stores vaak gunstiger dan particuliere stores. Hoewel deze hele ontwikkeling misschien klinkt als toekomstmuziek, verwachten wij dat Enterprise App Stores sneller komen dan je denkt! Dit deel sluit af met een overzicht van de overeenkomsten en verschillen tussen de verschillende mogelijkheden.

Wilt u meer weten over enterprise app stores of hoe u een bedrijfsapp kunt publiceren? Neem dan contact met ons op via info@mitopics.nl of 0182-573211.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.