ERP vernieuwing AX2012 Koninklijke Jongeneel en RET: 1e fase live op 30 sep. 2013

Op 30 september 2013 zijn Koninklijke Jongeneel en RET, onderdelen van het Deli concern, succesvol live gegaan met AX2012 voor crediteuren en debiteuren stam. Wij mochten het traject begeleiden.

Houthandel Koninklijke Jongeneel B.V. verkoopt hout, plaatmaterialen en (af)bouwproducten aan professionals vanuit een landelijk netwerk met 44 vestigingen, RET bouwmaterialen is importeur en distributeur van plaatmateriaal en gevelbekleding. De formules Megamat, vloerengroothandel De Betuwe en Hillegersbergsche Gevelproducten maken deel uit van de groep. Het is de eerste van twee stappen om de Centrale Administratie, het financiële shared service center van de groep, over te zetten op AX2012. Arend Guijt (CIO Deli): “Het lijkt misschien een kleine stap, maar hier hebben we al bijna 20 jaar tegenaan gehikt. “one small step for systems, one giant leap voor Ret / Jongeneel”.

In 2012 zijn Koninklijke Jongeneel en RET, onderdeel van het Deli concern, in het kader van een meerjarig IT-vernieuwingsprogramma (AXI) voor een migratie naar Dynamics AX, gestart met een AX2012 partnerselectie voor de 1e fase (FundAx). In juni 2012 is HSO geselecteerd als partner voor het realiseren van FundAx in samenwerking met de ICT afdeling van Deli. Na een succesvolle Proeftuin, gericht op het vaststellen van de functionele en technische scope in combinatie met een budget voor de volledige implementatie, is begin 2013 gestart met de implementatie, gevolgd door de livwe gang van de eerste fase op 30 september 2013. Marco van Buuren (ICT manager Deli) op 30 september: “Jongeneel en RET zijn sinds vandaag live met debiteuren/crediteuren. Een complex stuk werk omdat BIOS nu door AX wordt gevoed. Waar al tientallen jaren over is gesproken, hebben wij nu daadwerkelijk voor elkaar gekregen: een begin van ERP in productie! Nieuw zijn AX 2012, Biztalk en TimeXtender.”

Mitopics heeft het selectie- en inkoopproces begeleid en invulling gegeven aan het projectmanagement gedurende de implementatie. Voor meer achtergrondinformatie over dit project zie ook de blog.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.