Mitopics deelt met VGZ best practices op congres “Grip op Contractmanagement”

Het jaarlijkse IIR-congres “ Grip op contractmanagement” stond op 27 en 28 november in het kader van samenwerking. VGZ en Mitopics presenteerden gezamenlijk hoe we dit bij VGZ in het contractmanagement hebben vormgegeven.

Het congres stond in het teken van het bruggen slaan met de tegenpartij en samen staan voor een gemeenschappelijk doel.  Mitopics heeft hier samen met haar opdrachtgever VGZ een lezing gegeven. In deze presentatie genaamd “ Grip op de keten” bespraken  Norbert Derickx van VGZ en Rob Krassenberg van Mitopics  welke stappen zij ondernomen hebben om contract en leveranciersmanagement bij VGZ naar een hoger plan te brengen, onder meer voor leveranciersselectie en samenwerking. De presentatie belichtte ook de aanpak en uitvoering van de organisatorische en procesmatige verandering die werd doorgevoerd.

Kern van de presentatie was de door Mitopics bij VGZ geïntroduceerde pragmatische leidraad voor het  verzamelen en analyseren van contract en leveranciersinformatie en de wijze waarop het project was ingestoken door VGZ. VGZ heeft er namelijk voor gekozen om een externe leveranciersmanager enkele maanden te laten meelopen in haar eigen team en zo als katalysator van binnenuit de verandering op te starten. De in de presentatie getoonde resultaten op het gebied van cost avoidance en leveranciersreductie spraken voor zich.

Voor verdere informatie over contract en leveranciersmanagement of over deze  presentatie kunt u contact opnemen met Rob Krassenberg.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.