ERP oplossingen, afdwingen van kortingen, kritiek op Safe Harbor en meer…

Dit zijn enkele onderwerpen uit onze Kennis Update nieuwsbrief van januari. Onderstaand het volledige overzicht met inhoudsindicatie.

  • Groot onderzoek naar tevredenheid met contractmanagementsoftware: In samenwerking met NEVI doet Mitopics onderzoek naar de tevredenheid met contractmanagementsoftware onder inkopers en contractmanagers. Spiegel uw gebruik en ervaringen met contractmanagementsoftware aan die van ruim 200 inkopers en contractmanagers die al meedoen aan het onderzoek!
  • Mitopics maakt rondje langs de ERP velden: Altijd al benieuwd geweest naar de verschillende ERP-oplossingen en welke voor uw bedrijf wellicht interessant zijn? Schrijf u dan nu in voor de gratis ERP-tour en ervaar het zelf.
  • Het uitpersen van leveranciers – wat is slim?: De inkoper die het onderste uit de kan wil, krijgt het lid op de neus. Het afdwingen van korting bij leveranciers, kan averechts werken. Een praktijkvoorbeeld.
  • Safe Harbor regime onder vuur: Eurocommissaris Reding opnieuw heeft ferme taal geuit over het Safe Harbor regime, dat het, onder voorwaarden, mogelijk maakt om persoonsgegevens naar de VS te exporteren en toch aan de Europese regels te voldoen. Recent onderzoek toont aan dat lang niet altijd aan deze voorwaarden wordt voldaan.
  • Commercieel contractenrecht anno 2014: Het commercieel contractenrecht is aanzienlijk uitgebreid en aangescherpt door rechtspraak van de Hoge Raad. We noemen belangrijke punten voor de dagelijkse contractpraktijk.

Wilt u op de hoogte blijven van de meest recente ontwikkelingen met betrekking tot de onderwerpen als hierboven, schrijft u zich dan hier in voor onze maandelijkse Kennis Update nieuwsbrief.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.