Succesvolle start ERP-tour Mitopics, deelname nog mogelijk

Vorige week startte de ERP-tour van Mitopics, middels een bezoek aan Trimergo. De gratis tour met demo’s, begeleid door ons, geeft een goede indruk van functionaliteit en implementatie-issues van toonaangevende ERP-toepassingen. Geïnteresseerden kunnen zich nog aanmelden.

Specifieke focus

Trimergo richt zich met de oplossing Trimergo T2 voornamelijk op bedrijven die zich bezighouden met “Engineer-To-Order” projecten in de sectoren Offshore, Scheepsbouw (maritiem) en Speciale machinebouw. Trimergo richt zich op bedrijven boven 30 FTE en zogeheten “kopstaartbedrijven”, die de productie (deels) uitbesteden.

Functionaliteit

Trimergo claimt als sterk punt de integratie van logistiek, planning en transport. De demo toonde dat in de projectplanning inzichtelijk is wat de huidige status is (uren, kosten en verwachte uren en kosten), of het project binnen budget blijft. In het grafische planbord is inzichtelijk wanneer onderdelen uiterlijk ingekocht dan wel geleverd moeten worden. M.b.t. rapportage is bijvoorbeeld de impact van het project op de liquiditeit inzichtelijk. Dit kan ook worden getoond over alle projecten heen. Financiële kengetallen, zoals liquiditeit en cash flow, maar ook veel andere projectgerelateerde informatie kunnen eenvoudig worden getoond via filters op het scherm of geëxporteerd voor gebruik in extracomptabele rapportages.

Implementatie

Trimergo werkt niet met dealers, ze verzorgt de implementatie zelf. Trimergo heeft het geen uitgebreide financiële module. Hiermee wordt de problematiek van ‘land gebonden’ (financiële) lokalisaties buiten T2 gehouden. Trimergo biedt standaardkoppelingen op journaalpostniveau met Exact, Accountview en SAP Business One. Werkzaamheden aan deze koppelingen vallen overigens binnen het reguliere onderhoud. Bij updates en upgrades aan T2 of aan het financiële pakket garandeert Trimergo de juiste werking van de koppeling, zonder additionele eenmalige of periodieke beheerkosten.

Een interactieve leerervaring

De agenda en de inhoud van de demo is vooraf door Mitopics opgesteld en afgestemd met Trimergo, waardoor juist de specifieke functionaliteit van het pakket gedemonstreerd wordt. De demo wordt geleid door consultants van Mitopics maar verzorgt door Trimergo, waarbij veel interactie is met alle deelnemers. Aan het einde bleek de specifieke demo en de kritische vragen vanuit Mitopics en de deelnemers over o.a. functionaliteit en implementatie een unieke leerervaring.

Ook een vrijblijvende kennismaking?

Wilt u ook eens vrijblijvend kennismaken met oplossingen als SAP All-in-One (voor productie en handel), SAP Business-by-Design, Microsoft Dynamics Navision en Axapta (voor productie en handel), Exact, Infor, Epicor, IFS, Isah of Netsuite? Schrijf u dan nu in via www.mitopics.nl/erptour.

De volgende demonstratie is op 6 maart van Exact voor productiebedrijven, verzorgd door AB Software Consultancy.

Plaats een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.